Vučić: NVO sektor dobio milijarde eura da me ruši
Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije kazao da možda neće biti rudnika litijuma

Vučić: NVO sektor dobio milijarde eura da me ruši

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je za prethodni šest ili sedam mjeseci uloženo 78 miliona eura u "vrlo politički antidržavni nevladin sektor" što pokazuje, kako navodi, koliko su veliki pritisci na Srbiju.

"Ogroman je novac uložen u moje rušenje u posljednih sedam ili osam godina kada je bilo jasno da Srbija ide svojim nezavisnim, samostalnim putem. U pitanju su milijarde eura", rekao je Vučić.

Na pitanje da li je sateran u ćošak, kako neki mediji objavljuju, Vučić je kao "politički veteran" poručio da protivnika nikad ne treba saterivati u ćošak jer se tada najžešće bori.

"Ja svojim protivnicima uvijek ostavljam izlaz da odu bez plijena".

Govoreći o litijumu Vučić je ponovio da se možda i neće ekspolatisati.

"To će se tek vidjeti. U Srbiji je rudarstvo godinama ubijano", zaključio je Vučić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.