Novi Pazar: Vehabija ubijen u okršaju sa policijom

Novi Pazar: Vehabija ubijen u okršaju sa policijom

Vehabija Senad Ramović Becan ubijen je u okršaju sa policijom na teritoriji Novog Pazara, saznaje RTS.

Kako RTS saznaje, Ramović je odbio da se preda i prilikom hapšenja je pucao na policiju, zbog čega su ga pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice likvidirali.

Ramović je bio stanodavac džihadiste Miloš Žujovića, koji je 29. juna samostrijelom teško ranio policajca Miloša Jevremovića.

Ramović je ranije zbog terorizma bio osuđen na 13,5 godina zatvora, a jednom prilikom je ispričao da je pripremao teroristički napad u Beogradu.

Ramović je uhapšen 2007. nakon oružanog obračuna sa policajcima u selu Trnava kod Novog Pazara.

Tada je uhapšeno još 14 Ramovićevih saradnika.

Teretili su se za planiranje ubistva tadašnjeg muftije Muamera Zukorlića, kao i za pripremu terorističkih napada u Beogradu i Novom Pazaru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.