Vučić tvrdi da je u rušenje vlasti u Srbiji uloženo stotine miliona eura
Aleksandar Vučić/ - FOTO: INSTAGRAM

Vučić tvrdi da je u rušenje vlasti u Srbiji uloženo stotine miliona eura

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi da je u rušenje vlasti u Srbiji uložen ogroman novac, navodeći da su u prvih šest mjeseci nevladine organizacije (NVO), koje je nazvao političkim, dobile 78 miliona eura.

Vučić je rekao da su tokom ove i prošle godine u Srbiju ušle rekordne sume različitim NVO i drugim subjektima, dodajući da je riječ o desetinama pa i stotinama miliona eura.

- Narednih dana će biti vrlo interesantno i i javost će saznati kako to ide i kako sve funkcioniše. Vidjet će se da je ogroman novac ubačen u našu zemlju s nesumnjivim ciljem destabilizacije Srbije- rekao je Vučić.

Komentarišući izvještaj Ministarstva vanjskih poslova Kine, u kojem se navodi da je američki Nacionalni fond za demokratiju (NED) finansirao prošlogodišnje proteste u Srbiji, Vučić je rekao da je, kada je pročitao dio analize, tražio kompletan izvještaj, u kojem ima mnogo zanimljivih stvari i za neke druge zemlje i entitete, prenosi Klix.

- Čudne stvari su se dešavale u Srbiji i prošle i ove godine. Kada kažete da nikavog kopanja litijuma neće biti dve godine, a oni koji protestuju nastavljaju da insistiraju na toj temi, onda je to mnogo čudno, baš kao i demonstracije prošle godine, koje su pokrenute kada je jedan monstrum ubio djecu u školi, koja je imala čuvara i sve drugo- rekao je Vučić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.