Izbio veliki požar u londonskom Somerset hausu
Ilustracija (Foto: Pixabay)

Izbio veliki požar u londonskom Somerset hausu

Veliki požar izbio je danas u renesansnom kompleksu u Londonu - Somerset haus - a u gašenju požara učestvuje 100 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila.

Vatrogasna služba je saopštila da je požar izbio na krovu zgrade, a da uzrok za sada nije poznat, prenio je Reuters.

Somerset haus se nalazi na obali rijeke Temza, nekada je bio kraljevska palata, a sada je umjetnički, kulturni i zabavni centar
Galerija Kortould, u kojoj se nalazi jedna od najvećih svjetskih slikarskih kolekcija, nalazi se u sjevernom krilu zgrade.
Somerset haus je izgrađen 1547. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.