Umrla američka glumica Đina Roulands

Umrla američka glumica Đina Roulands

Ona je ostvarila brojne zapažene uloge u filmovima svog supruga, glumca i reditelja Džona Kasavetisa, ali i sa rediteljima kao što su Vudi Alen i Džim Džarmuš, javili su specijalizovani američki sajt TMT i Njujork tajms

Američka glumica Đina Roulands umrla je u 94. godini u svom domu u Indijan Velsu u Kaliforniji.

Ona je ostvarila brojne zapažene uloge u filmovima svog supruga, glumca i reditelja Džona Kasavetisa, ali i sa rediteljima kao što su Vudi Alen i Džim Džarmuš, javili su specijalizovani američki sajt TMT i Njujork tajms.

Roulands je bila nominovana za Oskara za film “Žena pod uticajem” iz 1974. i “Glorija” iz 1980. Oba filma režirao je njen muž Džon Kasavetis.

Ona je poslednjih pet godina patila od Alchajmerove bolesti, prema izjavi sina Nika Kasavetisa za Njujork tajms u junu.

I posle smrti supruga Džona Kasavetisa 1989. godine, Roulands je i dalje bila tražena za uloge na filmu i u televizijskim serijama.

Roulands, koja je osvojila četiri nagrade Emi, dva Zlatna Globusa i dvije nominacije za Oskara započela je svoju karijeru u pozorištu i na televiziji 1950-ih godina.

Iako nije osvojila Oskara za pojedinačne uloge, 2015. godine dobila je počasnog Oskara od Akademije filmskih umetnosti i nauka. Te godine je prestala da glumi.

U filmu Beležnica (The Notebook) iz 2004. godine koji je režirao njen sin Nik Kasavetis, igrala je ulogu žene koja pati od Alchajmera.

Izvor:AKTUELNO

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.