Porše postaje suvlasnik u Flixbus-u

Porše postaje suvlasnik u Flixbus-u

Grupa investitora, u kojoj je i proizvođač automobila Porše, preuzima 35 posto vlasništva u njemačkoj transportnoj kompaniji FlixBus.

FlixBus, čija je vrijednost procijenjena na više od tri milijarde eura, u Evropi pruža usluge autobuskog i željezničkog prevoza dok u sjevernoj Americi pruža usluge autobuskog prijevoza, poslujući pod nazivom Greyhound.

Prema neimenovanom izvoru na koji se poziva agencija Reuters, preuzimanje vlasničkog udjela spomenute grupe investitora iznosiće više od milijardu eura. Međutim, Poršeov udio će biti relativno mali u odnosu na ostale investitore. Iz Porschea su poručili da je FlixBus impresivna priča o uspjehu.

Među investitorima su i švedska privatna investicijska kompanija EQT te njemački milijarder Klaus-Michael Kuehne.

FlixBus posluje u više od 40 država širom svijeta te je tokom prošle fiskalne godine povećao prihod na dvije milijarde eura, tj. za 30 posto, prenosi Euronews.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.