Apple priprema svoje najmanji računar ikad
Foto: Twitter

Apple priprema svoje najmanji računar ikad

Sredinom sljedeće godine pak trebali bi se pojaviti novi modeli Mac Pro i Mac Studio uređaja, koji spadaju u najjače Mac uređaje.

I dok su im telefoni sve veći, u Appleu su odlučili da računar smanje na najmanju moguću mjeru. Nova verzija Mac mini računara će biti najmanje Appleovo stoni računar do sad. Navodno su u pripremi dvije verzije uređaja – jedna s M4 čipom i komponentama sličnima iPad Prou, a druga s (još ne predstavljenim) M4 Pro čipom, više memorije i boljom grafikom.

Još uvijek nije poznato kolika će biti cijena tog novog uređaja. Do sad se "mini" prodavao po cijeni od 600 dolara, iako nova verzija dolazi u manjem pakovanju, teško je za povjerovati da bi Apple dodatno snizio cijenu.

Osim Mac minija i drugi uređaji iz Mac linije dobiće neke novosti. Tako bi iMac desktop i MacBook Pro trebali dobiti čipove iz linije M4, dok bi u proljeće svjetlo dana trebali ugledati novi MacBook Air uređaji. Sredinom sljedeće godine pak trebali bi se pojaviti novi modeli Mac Pro i Mac Studio uređaja, koji spadaju u najjače Mac uređaje.

Prelazak na M4, Appleov čipset, označiće i zanimljivu prekretnicu za Apple. Naime, ovo će biti prvi put da će ista generacija čipova biti dostupna u svim Mac računarima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.