Na Cetinju i danas aktivno više požara
Foto: Screenshot

Na Cetinju i danas aktivno više požara

Na području Prijestonice Cetinje i danas je aktivno više požara. Novi požar izbio je u mjestu Ublice kazao je za Radio Cetinje načelnik Službe zaštite i spašavanja Miloš Ćećanović.

Sinoć je iz čista mira planulo u mjestu Ublice. Na poziv mještana mi smo brzom intervencijom ugasili skoro sve i stavili ga pod kontrolom. Međutim, aktivirao se ponovo danas. Da li se sam aktivirao ili ga je neko zapalio, ne znam – kazao je Ćećanović.

On je istakao da su požari u Barjamovici i u Markovini još uvijek aktivani.

Požar u Barjamovici se u toku dana proširio i sada smo angažovali helikopter Vojske Crne Gore. Helikopter vodu kupi sa jezera Milana Mrvaljevića, koji nam je i do sada u više navrata, na različite načine, pomagao i ja mu se ovom prilikom zahvaljujem. I prethodna dva dana smo u Barjamovici branili kuće i sve ostalo. Požar u Markovini za sada držimo pod kontrolom i svakodnevno smo na terenu kako bismo suzbili njegovo širenje – kazao je Ćećanović.Na terenu se trenutno nalaze dva vozila i sedam vatrogasaca (Ublice i Barjamovica).

Nemoguće je da budemo na svim mjestima gdje su požari buknuli, zato smo na onim mjestima gdje je u tom trenutku najkritičnije. Nemamo dovoljno ni vozila ni ljudstva, a gori konstantno na tri, četiri lokacije. Na području Štitara i Češljara vatra je donekle odbijena od kuća i puta – kazao je za Radio Cetinje Ćećanović.

Za sada nije bilo potrebe da idu ponovo da gase požar u podgoričkom naselju Orasi, dodao je, jer taj požar danas drže pod kontrolom vatrogasci iz Podgorice.

Kazao je da se nada da će vremenska prognoza koja najavljuje kišu narednih dana biti tačna i da će u potpunosti ugasiti požare na svim lokacijama.

Cetinjski list

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.