PES: Spajić letio komercijalnim letom o sopstvenom trošku
MILOJKO SPAJIĆ/ - FOTO: VLADA CRNE GORE

PES: Spajić letio komercijalnim letom o sopstvenom trošku

Da je crnogorska političko-medijska scena dotakla etičko dno i vrhunac tabloidizacije, govori i današnje spinovanje medija bliskih Jakovu Milatoviću koji su lažno optužili premijera Milojka Spajića da koristi Vladin avion za potrebe godišnjeg odmora, kao i da pije šampanjac od 8000 eura, navode iz PES-a.

- Ove bizarne i senzacionalističke tvrdnje, lako demantuju činjenice poput onih da je, kao što se vidi na danas objavljenim fotografijama Spajić bio u restoranu Le Girelier. U par sekundi korišćenja Gugla, što bi svaki priučeni novinar ovih medija trebalo da umije, može se naći cjenovnik tog restorana u kojem su cijene paste 30ak eura, a čaša šampanjca 20 eura, jeftinije nego na mnogim mjestima u Crnoj Gori i regionu. Po logici Dritana Abazovića, Jakova Milatovića i njihovih medijskih natpisa ispada da je Spajić popio 400 čaša šampanjca za nekih sat i po koliko je boravio u restoranu. Iako se priča o “skupom šampanjcu” i zloupotrebi Vladinog aviona zgodno uklapa u beskrupulozne pokušaje kriminalizacije predsjednika Vlade, ona je besmislena jer ni Spajić niti njegova supruga, u 6. mjesecu trudnoće, ne konzumiraju alkohol- ističu saopštenjem.

Osim toga, kako navode, Spajić je dostavio i avionsku kartu na kojoj se vidi da je išao redovnom komercijalnom aviolinijom i ekonomskom klasom (Y i K klase, najjeftinije), a za razliku od nekih bivših i sadašnjih medijima omiljenih zvaničnika, Spajić je sam snosio troškove putovanja.

1945655

FOTO: PES - AVIONSKA KARTA SPAJIĆA

- Razumijemo da je zbog izostanka ekskluzivnih informacija iz Vlade, teško popuniti prostor između turskih serija i dodvoravanja predsjedniku države, ali medijske platforme treba da se drže etičkog izvještavanja i kada im to ne donosi nužno komercijalni uspjeh- ističu iz PES-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.