Evo zbog čega bi Apple Watch SE mogao da bude od plastike

Evo zbog čega bi Apple Watch SE mogao da bude od plastike

Apple bi navodno mogao da predstavi Apple Watch SE od plastike, prema saznanjima analitičara i novinara prema Marka Gurmana.

Gurman sugeriše da Apple planira da koristi plastiku kako bi sat načinio "prikladnijim za djecu. Pored toga, plastika kao materijal bi omogućila primjenu šireg raspon boja za satove čime bi Apple ponovo mogao da privuče mlađu publiku.

Apple-ova SE serija uređaja je uobičajeno jeftinija od kompanijinih standardnih telefona i satova, dizajn im se obično zasniva na starijim modelima dok im specifikacije nešto slabije od standardnih uređaja.

Tako Watch SE satovi nemaju senzore za merenje kiseonika u krvi, nemaju Always-On-Display funkcije, a pokreću ih stariji čipovi.

Ostaje da se vidi kakve će karakteristike Apple implementirati u Watch SE koji je namijenjen djeci.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.