Desetine hiljada Izraelaca u Tel Avivu, pozivaju na dogovor o povratku talaca iz Gaze
Foto: Tanjug/AP Photo/Tsafrir Abayov

Desetine hiljada Izraelaca u Tel Avivu, pozivaju na dogovor o povratku talaca iz Gaze

Desetine hiljada Izraelaca okupilo se u Tel Avivu pozivajući na dogovor o povratku talaca iz Gaze i optužujući premijera Benjamina Netanijahua da je namjerno sprječavao sklapanje tog sporazuma.

Brojni članovi porodica talaca učestvuju u demonstracijama i pozivaju Benjamina Netanjahuada odmah finalizira dogovor, prenosi Tajms of Izrael.

„Niko ne misli da možemo da spasemo 115 talaca u vojnoj operaciji. ‘Dogovor odmah’ nije slogan kao ‘Totalna pobjeda’, to je akcioni plan, jedini koji postoji. Netanijahu, potpiši sporazum odmah“, rekao je brat jednog od talaca u Gazi.

Pojedini demonstranti ističu svoj zahtjev za hitnim sporazumom kroz provokativne prikaze, uključujući pojedinca maskiranog u Netanijahua, nagnutog nad drugom osobom koja predstavlja mrtvog i okrvavljenog taoca, pored transparenta na kojem piše „Dodao sam klauzule, taoci su umrli. Izvini“.

Protest se održava nakon što je u petak završena poslednja runda pregovora o primrju u Gazi i povratku talaca u Dohi.

Američki i izraelski zvaničnici tvrde da su „oprezno optimistični“, ali da je sklapanje sporazuma bliže nego ikada ranije, dok Hamas navodi da je Izrael postavio nove uslove, koji su neprihvatljivi za tu palestinsku militantnu grupu.

Očekuje se da se pregovori nastave naredne nedelje u Kairu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.