Požar uništio imovinu porodice Aćimić: Pet decenija stvarali, za pet minuta sve postalo pepeo
Foto: Screenshot

Požar uništio imovinu porodice Aćimić: Pet decenija stvarali, za pet minuta sve postalo pepeo

Osim doma Mitra Aćimića u kojem su živjeli sa sinom izgorela je i stara kuća u kojoj su držali burad, kazane, boce sa rakijom... Vatra je zahvatila i uništila vozilo koje je bilo parkirano ispred objekta. Ljeposava Aćimić je sa vatrogascima dežurala cijelu noć ispred kuće i kako kaže tuga joj je da pogleda u nju.

"Čim sam iz dvorišta vidjela da kuća gori pokušala sam da ugasim, ali me spriječio sin jer bih izgorela. Zadobila sam lakše tjelesne povrede. Dolazila je i Hitna pomoć. Zvali smo odmah vatrogasce. Došlo ih je sigurno deset sa mnogo kola. Nisu uspjeli ništa da spase jer je vatra sve progutala za čas. Sve je pošlo u pepeo. Nema više ništa. Tu sam živjela sa suprugom i mlađim sinom. Muka me hvata kad vidim ovo", priča Aćimić.

Ona kaže da u im izgorela je drva koja su spremili za zimu.

"Spremili smo bili deset metara drva za zimu, ali su sva izgorela. Novo auto koje je sin kupio je izgoreo. Izgorela je i druga kuća koja je bila useljiva u kojoj smo držali kazane, burad, rakija i sve što je bilo unutra. Imali smo i neku ušteđevinu i ona je izgorela. Zidovi su popucali, na to se ne može krov raditi, a odakle mi sad da sve to sredim. Sve sam stvarala da djeca imaju, i eto ostali smo bez svega. Znam da bi mi moji pomogli. Nudili su mi sinoć ključeve da prespavamo, ali mi se ne uzima. Ne ide mi se odavde. Tu je moja kuća. Napolje ću spavati, a Bog zna kad će se sve ovo napraviti. A ne mogu ni da spavam kad vidim sve ovo. Vatrogasci su bili tu sa nama, dežurali i oni ako zatreba njihova intervencija. Svi vatrogasci su dežurali, ja sam kod njih bila. Ne daju mi da se popnem gore da uđem u kuću, kažu nije bezbjedno", kaže Aćimić.

Ljeposava Aćimić ističe da joj je pomoć potrebna, ali da ne može da je traži nikome.

"Ne znam kako nam se može pomoći. Ne bih tražila ništa, a opet nemam primanja, ne znam kako ću", ističe Aćimić.

Izvor Analitika

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.