Bijelo Polje: Ambasador Ukrajine u Crnoj Gori NJ.E. Oleh Herasymenko i Konzul Ukrajine u Crnoj Gori g-din Roman Kondratuk posjetili su  Hotel Bijela Rada,koji je pružio utočište za 39 Ukrajinskih izbjeglica

Bijelo Polje: Ambasador Ukrajine u Crnoj Gori NJ.E. Oleh Herasymenko i Konzul Ukrajine u Crnoj Gori g-din Roman Kondratuk posjetili su Hotel Bijela Rada,koji je pružio utočište za 39 Ukrajinskih izbjeglica

Hotel Bijela Rada prvi je u Crnoj Gori koji je u martu 2022. godine prihvatio ukrajinsko stanovništvo koje je tada izbjeglo iz rata obuhvaćenog regiona. Tim povodom poslije dvije godine Ambasador Ukrajine u Crnoj Gori Oleh Herasymenko i Konzul Ukrajine u Crnoj Gori Roman došli su posjetiti i izraziti veliku zahvalnost hotelu Bijela Rada.

Ambasador je naveo da je današnja svrha posjete da prenese zahvalnost narodu Bijelog Polja i hotelu Bijela Rada, koji su humanitarnim gestom primili izbjeglice iz rata zahvaćene Ukrajine.

1

 Ambasador Ukrajine u Crnoj Gori Oleh Herasymenko

 

"Cvijet Bijela rada simbol je Bijelog Polja i samog hotela dok je suncokret simbol Ukrajine. Tim povodom vam poklanjam ovu sliku kao znak sjećanja na naše stanovništvo koje ste vi primili", saopštio je Ambasador Oleh Herasymenko.

 

20240815193245

 

Iz uprave hotela Bijela Rada su poručili da im je srce puno ako su i malim dijelom uspjeli da pruže utočište tim napaćenim  ljudina koji su morali da napuste svoje domove.

 

2

 Konzula Ukrajine u Crnoj Gori Roman Kondratuk 

 

"Naši građani su posle ruske invazije ovdje  naišli na gostoprimstvo i to ćemo pamtiti zauvijek", kazao je Ambasador Herasymenko.

Ambasador Herasymenko je poručio  da je ova podrška bila veoma simbolična, i da je pozicija Crne Gore da doprinese cjelokupnoj pomoći narodu Ukrajine u teškim trenucima.

 

2525

Ambasador Ukrajine u Crnoj Gori NJ.E. Oleh Herasymenko je izrazio zahvalnost svima, i istakao je da je njegova posjeta u svrhu izražavanja osjećanja zahvalnosti cjelokupnom narodu Crne Gore i upravi hotela Bijela Rada u Bijelom Polju.

 

 

"Današnja posjeta hotelu Bijela Rada,  Ambasadora Ukrajine u Crnoj Gori NJ.E. Oleh Herasymenko i Konzula Ukrajine u Crnoj Gori Roman Kondratuk je da izraze zahvalnost hotelu u ime ukrajinskog naroda i izbjeglica iz te države, koji je u martu 2022. godine primio 39 izbjeglica iz Ukrajine. Sam prijem izbjeglica bila je ljudska i moralna obaveza svih nas, da im se pruži utočište i da ljudima koji su morali da napuste svoje domove uslijed ratnih dešavanja na neki način se pomogne. Još jednom dugujemo veliku zahvalnost na današnjoj posjeti, i drago nam je da je ona uslijedila. U budućnosti smo otvoreni za posjete, naravno s željom da se rat što prije završi, a da mi nastavimo da se posjećujemo u druge svrhe i namjene", kazao je direktor hotela Suad Pilica.

Bjelopoljci su pokazali veliku solidarnost   kroz razne svakodnevne donacije, organizovanjem donatorskih skupova sa velikim odzivom radi  prikuljanja novca,  gardarobe i drugih sredstava  u značajnoj mjeri su pomogli Ukrajinskim izbjeglicama koji su morali da napuste svoje domove.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.