U ovoj zemlji dobijate kaznu zbog neurednog automobila

U ovoj zemlji dobijate kaznu zbog neurednog automobila

Zbog neurednog automobila u Njemačkoj možete dobiti kaznu. U kom trenutku vaš lični haos postaje nečiji problem?

U principu, naravno, možete ostaviti šta god želite u automobilu - uz nekoliko izuzetaka, na primjer, kada je jako vruće.

Ali ako morate da se probijete do sjedišta da biste vozili, ili ako glomazni i teški predmeti postanu stalna oprema u vašem automobilu, stvari postaju kritične, kaže advokat iz saobraćajnog prava iz Frankfurta.

Prema Zakonu o saobraćaju na putevima (StVO), teret, uključujući opremu za osiguranje tereta i opremu za utovar, mora biti postavljen i osiguran tako da ne sklizne, ne padne, otkotrlja se ili izazove buku koju je moguće izbjeći, čak i u slučaju naglog kočenja ili naglog izbjegavanja kretanja.

U suprotnom, predviđena je kazna upozorenja od 35 eura.

Takođe, je važno da vaš vid ili sluh ne ometaju teret ili otpad – u suprotnom biste mogli da se suočite sa kaznom od 10 eura ako vas uhvate.

Još je gore ako ne možete da dohvatite papučicu kočnice zbog nereda u prostoru za noge, ako je pedala za gas zaglavljena ili ako ne vidite ništa ispred prozora.

Ukoliko se tada dogodi nezgoda ili neko treće lice bude povrijeđeno, ugroženo ili čak samo uznemireno, može se primijeniti i krivični zakon. A pošto je vaš neuredan automobil doprinio nesreći, možda ćete čak morati da platite neku ili svu štetu.

Vaš automobil, takođe, treba da bude u dobrom stanju spolja, na primjer registarska tablica - prema članu 10. Pravilnika o registraciji vozila (FZV), registarska tablica ne smije biti reflektujuća, prekrivena ili prljava - uvijek mora biti lako čitljiva.

Izvor Mportal

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.