Telefonski poziv namamio je komandanta Hezbolaha Fuada Shukra na sedmi sprat zgrade gdje je ubijen

IZRAELSKI NAPAD

Telefonski poziv namamio je komandanta Hezbolaha Fuada Shukra na sedmi sprat zgrade gdje je ubijen

Najviši komandant Hezbolaha Fuad Shukr primio je telefonski poziv od nepoznate osobe da ode na sedmi sprat stambene zgrade u Bejrutu nakon čega je ubijen u izraelskom zračnom napadu, rekao je neimenovani dužnosnik Hezbolaha za The Wall Street Journal.

U vrijeme napada, tajnoviti komandant bio je u svom uredu na drugom spratu zgrade, a dovođenjem pet spratova više u njegov stan vjerovatno je Izraelu bilo lakše da ga cilja, kaže dužnosnik, koji dodaje da su Hezbolah i Iran istražuje obavještajni propust.

Početna procjena sugeriše da su izraelska superiorna tehnologija i hakiranje nadvladali sistem protunadzora Hezbolaha, rekao je dužnosnik za WSJ.

U udaru od 30. jula ubijeni su Shukr, njegova supruga, dvije druge žene i dvoje djece.

Nakon atentata na visokog vođu Hezbolaha, Hezbolah je upozorio da su pređene crvene linije i da će uzvratiti Izraelu na napad. To je dovelo do straha od većeg sukoba na Bliskom istoku. Hezbolah još uvijek nije odgovorio na napad, što se dovodi i u vezu sa tekućim pregovorima o postizanju primirja u Gazi.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.