Pula: Teško ozlijeđen 12-godišnjak iz Njemačke dok se penjao po stijeni iznad mora

Pula: Teško ozlijeđen 12-godišnjak iz Njemačke dok se penjao po stijeni iznad mora

Istarska policija još jednom upozorava građane i turiste da budu oprezni prilikom skakanja u more Teške tjelesne ozljede zadobio je 12-godišnji dječak iz Njemačke kada se jučer poslijepodne penjao na stijenu nekoliko metara iznad mora te se prilikom penjanja poskliznuo i pao u more na stijene, izvijestila je u nedjelju istarska policija.

Pulska policija je dojavu kako je na Galebovim stijenama u Puli teško ozlijeđeno dijete zaprimila u subotu oko 16.45 sati. Dolaskom na mjesto događaja utvrdili su kako se dijete u dobi od dvanaest godina, njemački državljanin, popelo na stijenu šest-sedam metara iznad mora i prilikom penjanja poskliznulo te palo u more na stijene i zadobilo teške ozljede.

Na obalu su ga izvukli djelatnici pulske javne vatrogasne postrojbe, nakon čega je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u pulsku, a potom i u riječku bolnicu na daljnju obradu.

Istarska policija još jednom upozorava građane i turiste da budu oprezni prilikom skakanja u more, odnosno da ne skaču u vodu nepoznate dubine te da ne skaču u more sa stijena i drugih mjesta koja nisu uređena za skakanje u more ili je skakanje zabranjeno, prenosi Hina.

Izvor:Avaz.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.