SRAMOTA! Telegraf napao policajca Denisa Mujovića i optužio ga da je S.K. udarao kroz prozor

SRAMOTA! Telegraf napao policajca Denisa Mujovića i optužio ga da je S.K. udarao kroz prozor

Incident u Sjenici, gdje je policajac Denis Mujović suspendovan nakon što je optužen za napad na mladića S. K. iz okoline, izazvao je veliku pažnju javnosti, a mediji poput Telegrafa.rs i portala Sandžak Danas prenose različite verzije događaja.

Šta piše Telegraf.rs?

Telegraf.rs izvještava da je protiv policajca D. M. pokrenut disciplinski postupak zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zlostavljanja i mučenja. Prema njihovim navodima, incident se dogodio 5. avgusta u Sjenici, kada je S. K. zaustavljen zbog vožnje pod uticajem alkohola. Nakon što mu je izrečena kazna, policajac ga je, prema tvrdnjama Telegrafa, fizički napao kroz prozor automobila, a sve je prekinuo drugi policajac koji je zaustavio svog kolegu. Mladić je nakon incidenta zatražio medicinsku pomoć u Domu zdravlja, gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede, a policija je obavijestila nadležno tužilaštvo, koje je pokrenulo istragu.

Sandžak Danas: Denis Mujović kao heroj zajednice

S druge strane, Sandžak Danas pruža drugačiju perspektivu, opisujući Denisa Mujovića kao omiljenog i odgovornog policajca, koji je tokom incidenta postupao profesionalno. Prema njihovim informacijama, mladić je pljunuo policajca, što je navodno izazvalo njegovu reakciju, ali nije bilo fizičkog napada sa strane policajca, kako tvrde u Sandžak Danasu. Denisova suspenzija izazvala je lavinu podrške među građanima Sjenice, koji su na društvenim mrežama iskazali svoje povjerenje u njegovu profesionalnost i poštenje.

Podrška građana i reakcija na društvenim mrežama

Građani Sjenice su putem društvenih mreža izrazili podršku Mujoviću, nazivajući ga herojem zajednice i primjerom profesionalnog službenika. Denis Mujović je, kako piše Sandžak Danas, zahvalio na podršci i apelovao na uzdržavanje od neprimjerenih komentara, izražavajući uvjerenje da će nadležni organi utvrditi sve činjenice u skladu sa zakonom.

Pokrenut disciplinski postupak

Telegraf.rs je povodom ovih navoda kontaktirao Policijsku upravu u Novom Pazaru, pod čiju nadležnost spada i Sjenica. Kako su rekli, dežurna patrola policije je u noći između 4. i 5. avgusta uočila vozača “audija” koji je Ulicom kralja Petra prvog u Sjenici velikom brzinom preticao preko pune linije. Policajci su službenim vozilom, sa uključenom svjetlosnom signalizacijom, sustigli vozača (20), a alkotestom je utvrđeno da je vozio sa 0,72 promila alkohola u organizmu. Mladić je isključen iz saobraćaja i protiv njega su podnijete prekršajne prijave zbog vožnje pod dejstvom alkohola i nepropisnog preticanja.

Kasnije, tokom noći, mladić se javio u Dom zdravlja u Sjenici, gdje su mu konstatovane lake tjelesne povrede. Kada je policijska patrola po prijavi došla u Dom zdravlja, rekao je da mu je povrede nanio policajac D. M. Policajci su o svemu obavijestili osnovnog javnog tužioca u Sjenici, a po njegovom nalogu je protiv policijskog službenika podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zlostavljanja i mučenja – kažu iz policije.

Također, kako ističu, Policijska uprava u Novom Pazaru pokrenula je disciplinski postupak protiv policajca D. M. zbog teže povrede službene dužnosti i on je udaljen sa posla do okončanja disciplinskog postupka.

Dva različita pogleda na isti događaj

Ovaj slučaj jasno pokazuje kako različiti mediji mogu imati različite pristupe u izvještavanju o istom događaju. Dok jedan medij stavlja fokus na optužbe i pokretanje disciplinskog postupka, mi se koncentriramo na ljudski aspekt priče, ističući podršku zajednice i profesionalizam suspendovanog policajca. Na kraju, istraga će pokazati šta se tačno dogodilo te noći u Sjenici, ali ova priča već sada ukazuje na potrebu za balansiranim i objektivnim izvještavanjem u medijima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.