Kad zvone prazne glave

Kad zvone prazne glave

U tom neznanju razgoropadio se raznovrsni Singapurac Milojko, drug moćnog prevaranta Do Kvona, od kojega je izučio zanat besprijekorno. A ministri i potpreśednici Vlade, njih 32 komada šepure se i grokću besjedu kojom su zaslužili izobilje. Pritom, nema mjere koja može izmjeriti koalicionu glupost od vrhova pa do dolje

Strašni sud je udario na Crnu Goru. Ne zna sirotica odakle joj puca. Kažu da je nebeski oganj dugo već pomutio um mnogima. Drugi će opet da to nije razlog ovolikom ludilu. Problem jeste u glavama koje najčešće zvone prazne. Takvih šupljoglavaca ima na hiljade.

Niti znaju đe su, ni što čine. Dovoljno je da im kaplje i da se novac cijela naroda slaže na gomilu. Za njih i sve njihove. Tako danas funkcioniše koaliciona vlast. Uz dodatne falsifikate, prevare, povremene klerošovinističke istupe i česte ikonografske scenarije Aleksandra Vučića, preko vlastitog četničkog vojvode Andrije Mandića.

U toj i takvoj vlasti sleglo se ogromno neznanje. Otud ovoliko množenje trbuhozboraca, sakrivenih u svakoj vrsti gluposti i intelektualne besvjesti. Važno je biti član družine skakavaca, litijaša skupljenih u ništa i odanih svetosavskih beštija.

U tom neznanju razgoropadio se raznovrsni Singapurac Milojko, drug moćnog prevaranta Do Kvona, od kojega je izučio zanat besprijekorno. A ministri i potpreśednici Vlade, njih 32 komada šepure se i grokću besjedu kojom su zaslužili izobilje. Pritom, nema mjere koja može izmjeriti koalicionu glupost od vrhova pa do dolje.

U tom šeširu od ničega svega ima. Zato je zanimljivo pratiti kretanje organa uzduž i poprijeko po državi. Najzanimljivije je kad izađu iz zaklona da toboš nešto oposle pojedini ministri. Dođe vozač da pokupi „značajnu“ partijsku svaštovčinu skupim audijem, a ovaj jadovnik ciči od sreće kad se upale rotaciona svijetla. Pa čučne ispred auta i gleda kako se svijetla vrte. Crvena i plava. Njemu dat originalni auto svetosavac. Da ga vodi đe mu srce ište. Popovi mu udarili glanc. Može mu se, mada nije u stanju da odgovori čime je zavrijedio da se takav spektakl njemu dešava. Jer dobro zna koliko teži i koliko vrijedi.

Skupile se horde na gomile. Odatle će u povode. Da uzmu i zgrabe sve što nije njihovo. I da se namjeste bijedni zavaljeni u fotelje. U otimačini su prepoznali svu ideologiju današnjice. Ona je jedina vrijednost kojoj su se priklonili. Zato i nije čudo što se vrh Bošnjaka prilijepio uz četničkog vojvodu i čuva ga kao zenicu oka. Jer, dok je njega, koji se stara da mu vlast ne utekle, oni će moć da se kočopere i traže koliko im srce ište. Možda nije baš Njegošev original „Foteljaši proklete vam duše, na komade razdrobiše carstvo“, ali jestre zov uhljeba čiji je cilj da se država (carstvo) razdrobi i zemlja učini besudnom.

Viđeni smo nedavno okupljanje četnika na Palama. Da li je  formirane jedinice u uniformama mraka vidio i koaliciji partner Mandićevih četnika i ako jeste je li se prisjetio što je to značilo devedesetih godina prošlog vijeka? Je li  lider  Bošnjaka, makar dijela njih, razumio poruke koje su slali njegovi novi koalioni saveznici njegovom narodu, ili je ogromna ljubav prema foteljama preča i od samih života? To lider mora znati, jer ko zna kakvo vijeme slijedi.

Četnički vojvoda i njegova desna ruka zvana premijer znaće da umire novog koalicionog partnera, koji je malo poljuljao vjeru u sebe zbog žestokih kritika koje svakodnevno dobija od svih naroda i narodnosti. A to najviše efekta ima ako se postojećim foteljama doda makar još jedna. I tako kasno u noć niče bošnjačko potpreśedničko mjesto u parlamentu. Za njihovog člana, jasno je. Poslije toga, mogu da ga napadaju koliko god treba.

Zbunjeni PES i ostaci bivšega ne znaju što im je činjet. Zato valjda istupi povremeni preśednik Milatović, kao da ništa nije kriv za ogromnu štetu i pogrom koji je učinio vlastitoj državi i prozbori u susret vanrednim parlamentarnim izborima u Podgorici. Sad je svjestan da narod nije htio ovakvu vlast. A nju čine “32 člana Vlade, 7 potpredsjednika Vlade, 35 savjetnika potpredsjednika Vlade, 54 državna sekretara, 4 potpredsjednika Skupštine, 8 savjetnika potpredsjednika Skupštine. Preko 140 najviših državnih funkcionera samo u Vladi i Skupštini Crne Gore. Građani Crne Gore koji su htjeli promjene nijesu glasali za ovo”, napisao je Milatović. Naravno da nijesu. Ali ni njega koji je Milojku držao fenjer od 2020. godine. Pa se zbog fotelja razdvojiše. I sad se u njih uselila međusobna mržnja. Kao i kod većine koalicionih partnera, koji su za sprdnju načinjeni.

Takva je naša vlast koja funkciniše praznim tikvama i sebe svakodnevno daruje narodnim blagom.

Pokondirene tikve dok ne pukne tikva!! A pucaju  i pucaće i tikve i dinje i pipuni!!

Piše: Slavko Mandić/Aktuelno.me

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.