Do sada inficirani samo nepotpuno vakcinisani

Do sada inficirani samo nepotpuno vakcinisani

IMUNIZACIJA JEDINA PREVENCIJA MALIH BOGINJA: Epidemija morbila proglašena zasad samo u Budvi, od marta u Crnoj Gori registrovano 16 infekcija

Kod djece mlađe od pet godina registrovano je devet infekcija i sva su djeca bila nevakcinisana.

Dva slučaja otkrivena su kod djece od pet do devet godina, koja takođe nijesu primila nijednu dozu vakcine.

Jedan slučaj je prijavljen u uzrastu od 14 godina, takođe nevakcinisan, kao i u uzrastu od 20 do29 godina. Otkrivene su morbile i kod troje starijih od 40 godina, od čegasu dvoje nepotpuno vakcinisani,odnosnoimunizovani sujednom dozom, a jedna osoba je bila nevakcinisana.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.