Hezbolah dronom snimao Netanyahuovu rezidenciju ili lažna uzbuna? Dignuti i izraelski avioni

Hezbolah dronom snimao Netanyahuovu rezidenciju ili lažna uzbuna? Dignuti i izraelski avioni

Izraelske mornaričke snage izvijestile su o mogućem viđenju bespilotne letjelice u blizini obale Sredozemnog mora u blizini Cezareje u petak, što je izazvalo zabrinutost zbog mogućeg pokušaja nadzora Hezbolaha usmjerenog na kuću na plaži premijera Izraela Benjamina Netanyahua.

Raketni čamac izraelske mornarice, koji je patrolirao uz obalu Cezareje, prijavio je sumnjivu letjelicu koja je navodno lebdjela u blizini.

Dužnosnici su isprva sumnjali da bi to mogao biti izviđački dron koji je lansirao Hezbolah, a koji bi vjerovatno pokušao snimiti Netanyahuovu rezidenciju na moru.

Radarski sistem plovila detektirao je neidentificiranu letjelicu, ali druga oprema za praćenje nije uspjela potvrditi njegovu prisutnost.

Kao odgovor, izraelska ratna avijacija poslala je borbene avione na to područje, koji također nisu uspjeli locirati nijedan dron. Slijedom toga, izvori IDF-a sugerišu da je incident vjerovatno bio lažni alarm, napominjući da radarski sistemi povremeno pogrešno identificiraju jata ptica ili druge objekte kao potencijalnu prijetnju.

Unatoč nedostatku vizualne potvrde, vojni i zračni dužnosnici nisu u potpunosti odbacili mogućnost male bespilotne letjelice (UAV) lansirane iz Libana. Izvori su potvrdili da Netanyahu nije bio u rezidenciji tokom prijavljenog incidenta. Na upite iz Ureda premijera kratko su priopćili: "Utvrđeno je da se radi o lažnoj uzbuni".

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.