Donald Trump u svom stilu, nazvao Kamalu Harris ‘komunistkinjom’

Donald Trump u svom stilu, nazvao Kamalu Harris ‘komunistkinjom’

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) republikanski kandidat Donald Trump nazvao je svoju protivkandidatkinju Kamalu Harris “komunistkinjom”.

Prema izvještajima američkih medija, Trump je na skupu koji je održao u Pennsylvaniji kritizirao ekonomsku politiku američke potpredsjednice Harrisa, prenosi Anadolija.

Trump je usporedio ciljeve koje je najavila Harris s “ekonomskim sistemom Sovjetskog saveza” i rekao: “Kamala je bila poput komunistkinje u svom govoru. Drugarica Kamala je objavila da želi provesti socijalističku kontrolu cijena. Vidjeli ste da ovo nikad prije nije uspjelo.”

Trump je opisao kandidaturu Harris kao “puč protiv Bidena” i rekao: “Joe Biden je mrzi. Ovo je bilo svrgavanje predsjednika.”

Trump je takođe kritikovao fotografije Harris na naslovnici magazina Time.

“Snimili su puno fotografija, ali nije išlo, pa su angažirali slikara. Izgledam puno bolje od Kamale” – reako je on.

Ekonomska politika Harris, demokratske kandidatkinje na predsjedničkim izborima u SAD-u koji će se održati 5. novembra, usmjerena je na smanjenje troškova prehrambenih proizvoda i lijekova na recept, povećanje pristupačnog stanovanja i smanjenje poreza za srednju klasu.

U tom kontekstu, planira raditi s Kongresom SAD-a na zakonodavstvu za zabranu pretjeranog povećanja cijena hrane i prehrambenih proizvoda.

Izvor:Face.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.