Najstarija stanovnica BiH preminula u 111. godini
Ajka Lokmić, fotografija iz 2014. godine (Foto: Fena)

Najstarija stanovnica BiH preminula u 111. godini

U Sarajevu je u subotu u 111. godini preminula nana Ajka Lokmić, koja je bila najstarija stanovnica Bosne i Hercegovine.

Živjela je u kući staroj oko 150 godina u Sumbuluši, u Opštini Stari Grad. Bila je jedna od 12 stogodišnjaka na području ove sarajevske opštine. Rođena je 1914. godine u Bosanskom Šamcu, a još kao mala ostala je siroče i došla da živi kod rodbine u Sarajevu.

Kako je govorila za svog života, piše Klix.ba, njen moto je bio da se ništa ne ostavlja za sjutra, ako se može uraditi danas. Nikada nije spavala preko dana, već je odgajala djecu, čistila kuću i sijala baštu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.