Vučić: Nema rudnika litijuma dok se ne uvjerimo da će nam djeca biti zdrava
Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije u Malom Zvorniku

Vučić: Nema rudnika litijuma dok se ne uvjerimo da će nam djeca biti zdrava

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Malom Zvorniku sa građanima o rudarenju litijuma i ostalim temama koje ih zanimaju. Vučić je rekao o projektu "Jadar" da niko neće da uradi bilo šta po tom pitanju bez uvjerenja da će djeca biti zdrava i da će priroda biti zdrava.

Vučić najavio da će u naredna dva mjeseca formirati timove koji će se baviti rizicima zbog projekta "Jadar".

Naveo je da niko neće nešto da hvali ili da plaši ljude dok se ne ustanove činjenice.

"Ako se bude radio rudnik, opštine iz Rađevine imale bi više nego tri puta veće budžete, a i država bi imala koristi", naveo je Vučić.

Međutim, kako je rekao, džaba nam sve pare ako će da se zatruje životna sredina.

Prema njegovim rečima, neće će se izalaziti u javnost s onim što je samo hvaljenje, ali neće biti ni nepotvđenih katastrofičih informacija dok ne budu ustanovljene činjenice.

Kazao je i da je po pitanju eksploataciija litijuma za "ozbiljan i argumentovan razgovor", te da je protiv "apokaliptičnih teorija".

"Ispitaćemo da li će biti kontaminacije zemljišta ili ne. Ako je bude, do granice koja je vrlo loša ili samo loša, od toga (eksloatacije litijuma) neće biti ništa", obećao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.