Menadžer Bijelog dugmeta: Možda nekome smetaju simboli SFRJ, ali u pjesmi nema ništa uvredljivo

Menadžer Bijelog dugmeta: Možda nekome smetaju simboli SFRJ, ali u pjesmi nema ništa uvredljivo

Nakon što je u Hrvatskoj pokrenut zahtjev da se Alenu Islamoviću zabrani ulazak u njihovu zemlju zbog pjesme "Pljuni, zapjevaj, moja Jugoslavijo" koju je pjevač otjpevao na koncertu u Hrvatskoj novinari su kontaktirali menadžera pjevača kako bi rekao nešto o ovom slučaju.

- U pjesmi nema ništa uvredljivo da bi nekog povrijedila. Cio dizajn koji prati njeno izvođenje za našu turneju je radila kuća iz Zagreba. Možda nekom smetaju simboli Jugoslavije. Ta pjesma se pjeva svuda u Hrvatskoj. Izveli smo prije nekoliko dana u Puli. U Splitu su je svi pjevali, bilo je 15.000 ljudi. Alenova supruga je iz Hrvatske, a i otac Gorana Bregovića, koji je autor ove sporne pjesme. Ona je i nastala u Splitu, a Goran ju je napisao u stanu svog oca - poručuje menadžer grupe Adis Gojak za Kurir.

Alen je inače hrvatski državljanin i njemu ulazak u pomenutu zemlju, nije moguće zabraniti.

Podsjetimo, Udruženje hrvatskih veterana, učesnika ratova 90-ih godina, podnijelo je danas krivičnu prijavu protiv organizatora sinoćnjeg koncerta Bijelog dugmeta u Splitu, a traže i da se pjevač Alen Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj.

Na sceni se tokom izvođenja pjesme na ekranu pojavila zastava Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.