Google uveo Gmail Q&A funkciju za Android, novi način pretraživanja emaila pomoću Geminija

STIŽE I NA IOS

Google uveo Gmail Q&A funkciju za Android, novi način pretraživanja emaila pomoću Geminija

Google je saopštio da je zvanično uveo Gmail Q&A za Android uz poruku da je to "novi način pretraživanja inboxa korištenjem Geminija".

Nova funkcija doslovno pruža mogućnost korisnicima Androida da postavljaju pitanja Geminiju o svom inboxu na Gmailu. Moguće je postavljati različita pitanja o svojim emailovima, nakon čega slijedi odgovor.

Ovo je zahvaljujući Geminiju prethodno bilo dostupno za Gmail na webu putem bočnog panela, a Gmail Q&A za Android je upravo to, ali za mobitel. Ova funkcija uskoro stiže i na iOS, potvrđeno je iz kompanije Google.

Pored postavljanja pitanja Geminiju, moguće je zatražiti da pronađe određene detalje u emailovima, da pokaže nepročitane emailove, prikaže emaliove od određenog pošiljaoca pa čak i da sumira emailove o određenim temama.

Za korištenje Geminija u Gmail aplikaciji na Androidu, potrebno je dodirnuti malu Gemini zvijezdu u gornjem desnom uglu ili izabrati opciju "summarize this email".

Nova funkcija će doći do svih korisnika u narednih 15 dana, međutim, treba naglasiti da je potrebno imati Google One AI Premium ili pretplatu na Gemini Business, Enterprise, Education ili Education Premium kako bi se dobio pristup novoj funkciji.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.