Morski pas uočen u Jadranskom moru između Pelješca i Ploča

Morski pas uočen u Jadranskom moru između Pelješca i Ploča

Peraja morskog psa uočena u Jadranskom moru između Pelješca i Ploča. Morskog psa su primijetili ribari koji love u neretvanskom kanalu te su ga snimili i konstatovali da nije riječ o malom morskom psu.

Videosnimak na kojem se vidi morski pas objavljen je Facebook grupi Tuna bar Pelješac.

"Nema u Jadranu morskih pasa? Digo koji", stoji u opisu objave.

Napadi morskih pasa na ljude su rijetki, a do sada je u Jadranskom moru zabilježeno devet napada sa smrtnim ishodom.

Potencijalno su opasne samo tri vrste morskih pasa od 33 koje zalaze u Jadransko more. Riječ je o morskim psima: velika bijela psina, psina dugonosa i atlantska psina. Međutim, zabilježeni su samo napadi od strane velike bijele psine u Jadranskom moru.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.