DPS: Tužilaštvo nastavlja da žmuri na nezakoniti rad Savjeta RTCG koji je produžena ruka PES-a i bivšeg DF-a

DPS: Tužilaštvo nastavlja da žmuri na nezakoniti rad Savjeta RTCG koji je produžena ruka PES-a i bivšeg DF-a

Iz DPS-a su kazali da "u ovoj državi se već četiri godine svaka procedura izbora svodi na vještinu manipulacije i pokušaj zaobilaženja zakona, u kojoj je najvažnije da neko nekog prevari i ostvari politički uticaj tamo gdje ne bi smio da bude prisutan".

- Zato ne čudi da se izbor za prvog čovjeka RTCG sveo na ovo čemu danas svjedočimo – netransparentan proces, pravni brlog u kome se silom, političkom moći i uticajem pokušava nametnuti rješenje za direktora Javnog servisa. Pod ovom vlašću, koja tako lijepo već četiri godine „osvježava“ sve institucije, svaka stvar se svodi na izigravanje zakona i logike, pa tako i procedura izbora direktora RTCG- navode iz DPS-a.

Kako su saopštili, jasno je da je vlast planirala da ovako izgleda ovaj proces.

- Kao što je jasno da su se institucije a prije svega tužilaštvo namjerno pravili da ne vide ono što se mjesecima dešava u Savjetu RTCG, koji je politički postavljen da bude produžena ruka PES-a i bivšeg DF-a. Vjerujemo da će profesionalno tužilaštvo, kad padom ove vlasti bude uspostavljeno, ispitati sva nepočinstva i prevare kojima su sve tri vlade, od 2020. uništavale i unižavale institucije – od policije do Javnog servisa-navode iz DPS-a.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.