U odsustvu osam kandidata: Savjet RTCG danas će intervjuisati Raonića i glasati
Foto:D. Malidžan

U odsustvu osam kandidata: Savjet RTCG danas će intervjuisati Raonića i glasati

Savjet Radio televizije Crne Gore odlučio je da danas obavi intervju sa jednim od devet kandidata za direktora Javnog servisa Borisa Raonića. Nakon toga će i glasati.

Sve se dešava momentu kada je osam preostalih kandidata odbilo da dođe na intervju, jer smatraju kako je Raonić favorizovan i zahtijevaju da se provjere sve kandidature.

Nije to i jedina današnja kontroverza. Naime, ranije tokom dana, ispred zgrade RTCG pojavila se policija, pri čemu nije poznato ni kojim su povodom tamo, niti ko ih je pozvao.

Iz Savjeta je saopšteno kako će Raonića intervjuisati u 13:45 časova.

Ranije, tokom prvog dijela sjednice, članica Savjeta Marijana Camović - Veličković kazala je kako će izaći čime bi to tijelo ostalo bez kvoruma.

"Izaći ću svakog trenutka odavde ukoliko nastavite da se pravite da se ništa ne dešava. Ukoliko se o tome ne bude diskutovalo ja ću da izađem i nećete imati kvorum", kazala je ona, a prenosi Antena M.

Predsjednik Savjeta Veselin Drljević, kazao je da kvorum za sjednicu neće nedostajati jer su ostali članovi na putu i biće prisutni. Dodao je da će nastaviti rad onako kako je dogovoreno.

Amina Murić, članica savjeta saopštila je da nije saglasna sa predlogom Camović - Veličković.

"Mi smo kandidate pozvali i zakazali intervju, na njima je da li žele da dođu na intervju ili ne. Saglasna sam da nastavimo sa sjednicom", dodala je ona.

Camović -Veličković je kazala da ako "mi od jedan sat planiramo da intervjuišemo kandidate ne znam sa kim ćete obavljati intervju".

Milica Špajak, članica Savjeta kazala je da je krajnje neozbiljno da na putu do sale dobijaju saopštenje da kandidati neće prisustvovati sjednici.

Drljević je kazao da će imati pauzu između dvije sjednice.

"Ostajem pri stavu da niko ne može uslovljavati Savjet. Vidjećemo da li opstrukcija može pobijediti Savjet i državu", dodao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.