Alkaraz nakon blamaže: Bio sam zbunjen...

Alkaraz nakon blamaže: Bio sam zbunjen...

Senzacionalno ispao od 74. igrača svijeta u 2. kolu US opena Karlos Alkaraz senzacionalno je poražen od Botika Van de Candšlupa 6:1, 7:5, 6:4 u 2. kolu US opena – poraz od 74. igrača planete je šok za četvorostrukog gren slem šampiona.

Meč je trajao svega 140 minuta, a Španac je djelovao nemoćan i bez rješenja. Vimbldonski šampion očigledno ni fizički ni mentalno nije bio spreman za njujorški gren slem, nakon poraza u olimpijskom finalu. Sa druge strane, Holanđanin je briljirao, igrao jedan od mečeva karijere.

- Ne znam šta da kažem sada, prije svega, mislim da je Botik igrao sjajno. Igrao je zaista dobar tenis. Mislio sam da će mi dati da osvojim više poena. Reći ću besplatnih poena, znate... Nije pravio mnogo grešaka koje samo očekivao da će praviti. Pa sam bio zbunjen. Nijesam znao kako da se nosim sa tim. Nijesam mogao da podignem moj nivo igre. Mislim da je moj nivo ostao isti tokom čitavog meča i nije bilo dovoljno da pobijedim ili da pružum sebi šansu da se vratim u meč ili da pružim sebi šanse. Šta mogu da kažem. Pravio sam mnogo grešaka. Kada sam htio da se vratim, bilo je prekasno – rekao je Alkaraz.

Govorio je i o uticaju poraza u olimpijskom finalu...

- Napravio sam malu pauzu poslije Igara. Mislio sam da je dovoljno, to mi je mnogo pomoglo, ali očigledno nije bilo dovoljno. Vjerovatno sam došao ovdje sa nedovoljno energije. Ne želim da koristim to kao izgovor. Nije me poraz od Đokovića uopšte poremetio uoči dolaska ovdje. Nijesam razmišljao o tome mnogo – dodao je Španac.

Ove godine je osvojio dva gren slema, tako da je sezona svakako izuzetno uspješna za velikog talenta.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.