Veliki teniski skandal: Jannik Sinner dva puta pozitivan na ilegalne supstance
Jannik Sinner (Foto: EPA-EFE)

Veliki teniski skandal: Jannik Sinner dva puta pozitivan na ilegalne supstance

Italijanski teniser Jannik Sinner (23) ove godine dva puta je bio pozitivan na nedozvoljene supstance nakon doping testa.

Naime, svjetski broj jedan je tokom Indian Wellsa koristio ilegalnu supstancu, odnosno steroid koji se koristi za povećanje mišićne mase.

Pozitivan je bio prvi put, a osam dana kasnije test je pokazao identičan rezultat.

Iako je Sinner prihvatio krivicu, istakao je da nije svjesno konzumirao nedopuštena sredstva.

Svjetska teniska doping agencija prihvatila je to kao razlog, ali će Sinneru biti oduzeti bodovi osvojeni u Indian Wellsu gdje je igrao u polufinalu.
Oglasio se i Sinner nakon objave vijesti.

"Sada mogu da ovaj izazovan i veoma nesretan trenutak ostavim za sobom. Nastavit ću da radim sve što je moguće da bih se pridržavao ITIA antidoping programa i moj tim će biti savršeno pedantan", rekao je Sinner.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.