Nova senzacija na Ju-Es openu, Popirin eliminisao Đokovića

Nova senzacija na Ju-Es openu, Popirin eliminisao Đokovića

Branilac titule završio je takmičenje u Njujorku u trećem kolu

Važio je Novak Đoković za velikog favorita u okršaju treće runde Otvorenog prvenstva SAD-a protiv Alekseja Popirina.  

Međutim, Australijanac se pobrinuo da nakon sinoćnjeg ispadanja Karlosa Alkaraza priredi još jedno veliko iznenađenje na "Flešing Medouzu". Na "Artur Eš" stadionu 28. teniser svijeta savladao je četvorostrukog šampiona Ju-Es open-a sa 3:1(6:4, 6:4, 2:6, 6:4). 

U prvom setu oba aktera su čuvala servise do 4:4, da bi u devet gemu Popirin bez izgubljenog poena napravio brejk i potom u istom maniru odservirao za vođstvo 1:0. 

Na sličan način Poprin je osvojio i drugi dio igre, sa tim što je ključni brejk napravio u petom gemu.

Nagovjestio je Novak u trećem setu, kao mnogo puta ranije, da se ne predaje tako lako i oduzevši servis protivniku tri puta smanjio na 1:2.

Olimpijski prvak iz Pariza ipak nije uspio da partiju iz trećeg ponovi i u četvrtom setu. Poprin je stekao prednost 5:2, uz dva brejka. Na kratko je posustao dozvolivši Đokoviću dva uzastopna gema ali ostao je pribran u 10. gemu za najveći trijumf u karijeri. 

U osmini finala osvajač nedavnog mastersa u Montrealu igraće sa Amerikancem Frensisom Tijafoom, koji je sa 3:2(4:6, 7:5, 6:7(5:7), 6:4, 6:3) pobijedio sunarodnika Bena Šeltona.

Sa druge strane, Novak je neslavno završio ovaj pohod na 25. grend slem titulu i što je još nevjerovatnije sezonu će okončati bez trofeja na najvećim turnirima

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.