Senzacija na US openu: Van de Zandšulp šokirao Alkaraza u drugom kolu

Senzacija na US openu: Van de Zandšulp šokirao Alkaraza u drugom kolu

Senzacija na US openu - Holanđanin Botik Van se Zandšulp izbacio je Karlosa Alkaraza u drugom kolu posljednjeg grend slema u sezoni.

Botik, 74. teniser svijeta slavio je na „Artur Eš stadionu“ sa 3:0 – 6:1, 7:5, 6:4 poslije dva sata i 20 minuta. 

Vidjelo se od samog početka da Holanđanin nije izašao na megdan Karlitosu sa bijelom zastavicom, igrao je odlično, atraktivno, podigao je publiku, a kao da je to zbunilo četvorostrukog grend slem šampiona, koji je izgledao odsutno. 

„Malo sam ostao bez riječi. Bilo je ovo nevjerovano veče. Prvi put sa igrao u noćnom terminu na „Artur Ešu“, publika je bila fantastična. Hvala. Poslije pobjede u prvom kolu dobio sam na samopouzdanju, odigrao sam dosta čvrsto. Sada sam od prvog poena vjerovato da imam šansu i vidite kako se to ponekad dogodi“, kazao je 74. teniser svijeta nakon senzancionalne pobjede.

Prvi set Van de Zandšulp riješio je u svoju korist poslije samo pola sata igre, tako što je rivalu oduzeo dva puta servis i prepustio mu samo jedan gem. 

Botik je nastavio u istom ritmu i u drugom setu i ponovo prvi zadao „udarac“ – brejkom u trećem gemu za 2:1. Međutim, već u narednom Alkaraz uzvraća ribrejkom i dobija svoj gem i preokreće na 3:2. Nakon toga obojica su relativno lako prolazila kroz svoje gemove sve do 11. gema kada je Holanđanin napravio brejk i potom sa nulom odservirao za velikih 2:0. 

Tada se upalio alarm za šampiona iz 2022. godine, a kao da je i sam bio u nevjerici, a publika koja je često na strani autsajdera, pokušala je da pomogne Špancu, ali uzalud. 

Ništa se nije promijenilo ni u trećem setu, četvrtfinalista Njujorka iz 2021. godine ostao je miran, fokusiran, odlučan da meč riješi u tri seta.

Slično kao u drugom i u trećem setu nekada 22. teniser svijeta napravio je brejk u petom gemu, ali treći teniser svijeta ekspresno je vratio izgubljeni servis. U devetom gemu Botik ponovo, šesti put (u sva tri seta po dva puta) oduzima servis rivalu i u narednom gemu još jednom bez izgubljenog poena dolazi do treće runde i najveće pobjede u karijeri. 

Njegov naredni rival biće ljevoruki Britanac Džek Drejper. 

Prije nešto više od mjesec dana Holanđanin je na čelendžeru u Njemačkoj izgubio meč prvog kola od tada 587. tenisera svijeta mladog Švajcarca Mike Brunolda. 

Ove sezone Botik ima negativan odnos pobjeda i poraza na ATP turu. 

IMA NEKA VEZA IZMEĐU MOMKA SA „TEŠKIM“ PREZIMENOM I NJUORKA

Međutim, ima neka veza između 28-godišnjeg Van de Zandšulpa i Njujorka. Prije tri godine Holanđanin je iz kvalifikacija stigao do četvrtfinala i to je za sada njegov najveći domet na grend slem turnirima, a ko zna možda baš ove godine napravi iskorak…Baš tada su novinari na US openu muku mučili sa njegovim prezimenom, a Holanđanin se trudio da im pomogne. U videu ispod možete pogledati kako je to izgledalo prije tri godine.

Izvor:M portal

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.