Peskov: Tramp ne može da okonča rat u Ukrajini u danu

Peskov: Tramp ne može da okonča rat u Ukrajini u danu

''Mislim da nema čarobnog štapića''

Rusija ne očekuje uspješno posredovanje u brzom razrješenju rata u Ukrajini ako Donald Trump postane predsjednik, poručio je Kremlj u nedjelju.

@Mislim da nema čarobnog štapića. To se ne može napraviti u jednom danu”, rekao je portparol Dmitrij Peskovu intervjuu za program „Moskva. Kremlj. Putin“ koji će biti prikazan na ruskoj televiziji u nedjelju.

Peskov je referisao na ranije navode bivšeg američkog predsjednika i kandidata republikanaca na predstojećim predsjedničkim izborima Donalda Trampa, koji je rekao da bi okončao rat Rusije i Ukrajine u jednom danu.

Peskov je rekao da je tako nešto moguće ako „budući američki predsjednik objavi u inauguracijskom govoru da je SAD za mir zbog čega okončava podršku Ukrajini.“

“Tada bi se možda idućeg jutra promijenilo razmišljanje, pogotovo u Kijevu”, dodao je Peskov.

Peskov je naglasio kako je to samo hipotetički scenario, uzimajući u obzir opseg američke pomoći Ukrajini.

SAD je uveliko dio sukoba zbog vojne pomoći Ukrajini, a odnosi Moskve i Vašingtona zbog toga su najgori u posljednjim „decenijama – kazao je Peskov.

On je dodao da Moskva nikoga ne favorizuje na predstojećim predsjedničkim izborima u SAD-u.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.