Čestitke povodom Dana opštine Tuzi
foto:Vijesti

Čestitke povodom Dana opštine Tuzi

Tuzi danas obilježavaju 1. septembar - Dan opštine, a tim povodom su stigle i čestitke.

Ibrahimović: Siguran sam da će Tuzi u narednom periodu biti važan ekonomski resurs naše države

Predsjednik Bošnjačke stranke (BS), potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović uputio je čestitku povodom 1. septembra – Dana opštine Tuzi, predsjedniku Opštine Lindonu Đelaju, predsjedniku Skupštine opštine Fadilju Kajošaju, odbornicima i svim građanima Tuzi uz najbolje želje za dalji uspješan rad, saopšteno je iz BS-a.

“Njegovanje multietničkog i multikulturalnog sklada, što je kroz istoriju bilo najveće bogatstvo ovog kraja, nešto je na šta Crna Gora treba biti ponosna. Dobre viševjekovne komšijske i prijateljske veze i odnose među pripadnicima različitih religija, naša je zajednička obaveza da čuvamo i unaprjeđujemo i u narednom periodu", naveo je Ibrahimović.

"Dan Opštine Tuzi je prilika i da se prisjetimo svih onih koji su svoje živote dali tokom oslobođenja Tuzi u Drugom svjetskom ratu. Siguran sam da će Tuzi u narednom periodu biti važan ekonomski resurs naše države, na dobrobit svih građana opštine”, zaključio je.

Kordić: Tuzi predstavljaju važnu kariku kulturne raznolikosti Crne Gore

Ministarka turizma Simonida Kordić čestitala je Dan opštine Tuzi.

"U ime Ministarstva turizma i svoje ime čestitam Dan opštine Tuzi. Opština Tuzi predstavlja važnu kariku kulturne raznolikosti Crne Gore, što je velika prednost kada govorimo o turističkoj ponudi naše zemlje. Upravo i taj kraj daje doprinos mogućnostima valorizacije ukupnog turističkog potencijala države gdje svaki region može naći svoje mjesto na ovom tržištu", navela je Kordić.

Kazala je da je Crna Gora uspješna onoliko koliko je jedinstvena, "zato jedino zajedno možemo ostvariti visoke ciljeve u bilo kojoj oblasti, pa i u turizmu".

"Još jednom čestitam praznik građankama i građanima Tuzi i želim da u sreći, blagostanju i stabilnosti ostvare još bolji standard i prosperitet u vremenu koje je pred nama", zaključila je.

Injac: Značajan potencijal za prosperitet

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac čestitala je praznik predsjedniku Opštine Lindonu Ðeljaju, predsjedniku Skupštine opštine Fadilju Kajošaju i građanima.

"Opština Tuzi posjeduje značajan potencijal za prosperitet centralnog dijela Crne Gore i uvjerena sam da će se u narednim godinama stvarati prilike za saradnju, koje će našim opštinama omogućiti ubrzan razvoj.

"Osobenosti Tuzi i Malesije, kao i prirodni resursi vašeg kraja, odličan su osnov za unapređenje turističkih potencijala, kojima će se još više promovisati ljepote naše Crne Gore! Uz iskrene želje za prosperitet, čestitam vam Dan opštine", navodi se u čestitki.

SEP: Prepoznati i valorizavati mogućnosti za progres

Odličan geografski položaj, prirodni resursi, raspoložive poljoprivredne površine, povoljni uslovi za razvoj organske proizvodnje, i bogato nasljeđe, čine opštinu Tuzi mjestom pogodnim za razvoj i investicije, navodi se u čestitki Stranke evropskog progresa građanima.

"Svjedoci smo da Tuzi imaju potencijale koje bi uz infrastrukturne projekte pozicionirali ovu opštinu u red poželjnih mjesta za život i rad. Stoga je važno prepoznati i valorizavati mogućnosti za progres koje ima vaša opština i time učiniti da Tuzi, kao primjer suživota u kulturnim različitostima, budu primamljive za svoje stanovnike ali i druge koji je žele birati za svoje mjesto života, kao i za turiste koji dolaze u Crnu Goru.

"Podsjećanja radi, u mandatu 41. Vlade koju je predvodio Duško Marković, stvorene su pretpostavke suštinske samostalnosti, finansijske održivosti i daljeg razvoja Tuzi - i one su pretpostavka napretka koji se danas bilježi. U to ime još jedom vam čestitamo Dan Opštine", navodi SEP.

Borovinić Bojović: Raznolikost njegovana kao temelj napretka i prosperiteta

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović čestitala je Dan opštine predsjedniku Skupštine opštine Fadilju Kajošaju i predsjedniku Opštine Lindonu Ðeljaju.

"Vama lično, svim članovima rukovodstva, građankama i građanima Tuzi čestitam 1. septembar, Dan opštine. Opština Tuzi je pravi primjer kako se različite etničke, jezičke i kulturne tradicije mogu skladno prožimati, stvarajući jedinstveno bogatstvo i snagu. Na vašem području, raznolikost nije samo prihvaćena, već i njegovana kao temelj napretka i prosperiteta.

"Uz želju da Tuzi i dalje budu mjesto gdje se različitosti poštuju i slave, gdje svi građani zajednički doprinose boljoj budućnosti, još jednom čestitam Dan opštine," piše u čestitki.

Popović: Simbol kako se kroz dijalog i razumijevanje mogu graditi mostovi

Potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović čestitala je praznik predsjedniku Opštine Lindonu Đeljaju, predsjedniku Skupštine opštine Fadilju Kajošaju i građanima.

"Tuzi su, zajedno sa Malesijom, istinski primjer zajedništva i suživota koji se temelje na vrijednostima međusobnog poštovanja i tolerancije. Multietnički i multikonfesionalni karakter vaše zajednice odraz je Crne Gore u njenom najljepšem svjetlu – kao mjesta gdje se različitosti cijene, njeguju i zajednički razvijaju stvarajući prosperitetnu budućnost.

"Vaša opština je simbol kako se kroz dijalog i razumijevanje mogu graditi mostovi između različitih kultura i vjera, čime se jača društvena kohezija i stabilnost Crne Gore kao multietničke države. Uz podršku svih građana, uvjerena sam da će Tuzi nastaviti da budu primjer u očuvanju kulturne baštine, njegovanja i održavanja dobrih odnosa sa dijasporom i stvaranju novih prilika za mlade generacije.

"Radujem se budućim projektima i inicijativama koje će uz podršku državnih institucija dodatno unaprijediti vašu opštinu, čineći je mjestom prosperiteta i napretka, posebno u oblasti poljoprivredne proizvodnje koja je ključna privredna grana u ovom kraju a daje nemjerljiv doprinos razvoju cijele Crne Gore.

"U to ime još jednom svim građanima opštine Tuzi želim srećan Dan opštine, uz iskrene želje da prosperite i blagostanje prate Vašu opštinu", navodi se u čestitki.

Ćulafić: Tuzi se ističu bogatom raznolikošću i snažnim zajedništvom

Ministar ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Damjan Ćulafić čestitao je praznik građanima, rekavši da se Tuzi ističu "bogatom raznolikošću i snažnim zajedništvom, koje ponosno njegujete".

"U današnje vrijeme, važno je prepoznati i očuvati identitet koji vas čini jedinstvenim. Vaša zajednica je primjer kako različitost može biti osnova za harmoničan i prosperitetan suživot. Stoga, cijenimo vaš trud i posvećenost očuvanju ovih vrijednosti i želim vam uspjeh u daljem razvoju i očuvanju naše zajedničke budućnosti", saopštio je Ćulafić.

Bogdanović: Potencijali Tuzi dragocjeni resurs Crne Gore

Boris Bogdanović, predsjednik Kluba poslanika i generalni sekretar Demokrata, uputio je čestitke predsjedniku Opštine Lindonu Đeljaju, predsjedniku Skupštine opštine Fadilju Kajošaju, kao i građanima.

"Uspješnost opštine Tuzi dokaz je da su suživot i multikulturalnost preduslov za razvoj, kako životnog standarda, tako i demokratije i vladavine prava koje su temelji evropske i uspješne Crna Gore.

"Posvećenost građana i dijaspore ovoj opštini simbol je patriotizma, ali i primjer i poruka Vladi kako se ulaže u ono što je najvrijednije, što su nesumnjivo država i njeni građani.

"Turistički i privredni potencijal Tuzi dragocjeni su resursi Crne Gore i u to ime, pohvaljujem trud i rad lokalne samouprave, ali i podstičem istu da nastavi utabanim putem progresa.

"Neka ovaj dan bude podstrek za dodatnu valorizaciju potencijala ovog kraja i čuvanje građanske, multikulturalne i multikonfesionalne niti opštine Tuzi, ali i cijele naše Crne Gore. U to ime, još jednom svim građankama i građanima Tuzi, najsrdačnije čestitam Dan opštine", zaključio je Bogdanović.

Bečić: Vlada iskren i pouzdan partner

Potpredsjednik Vlade za bezbjednost, odbranu, borbu protiv kriminala i unutrašnju politiku Aleksa Bečić čestitao je praznik predsjedniku Opštine Lindonu Đeljaju, predsjedniku Skupštine opštine Fadilju Kajošaju, odbornicima i građanima.

"Njegovanje različitosti, očuvanje međunacionalnog sklada i jačanje multietničkog duha, koji su oduvijek predstavljali najveću snagu Crne Gore, najbolje se ogledaju u harmoniji života u Tuzima. Na ovom području, različite etničke, jezičke i kulturne zajednice žive u slozi, dokazujući da različitost može biti izvor zajedničkog napretka i stabilnosti društva u kojem mladi vide budućnost unutar granica svoje domovine.

"Duh zajedništva i međusobnog poštovanja među građanima Tuzi predstavlja čvrst temelj za realizaciju brojnih inicijativa koje će doprinijeti ekonomskom razvoju, a samim tim i boljem kvalitetu života svih građanki i građana Tuzi.

"Uz uvjerenje da će nadležni nastaviti adekvatnu valorizaciju raspoloživih prirodnih, kulturnih i privrednih potencijala Tuzi, uz podršku Vlade kao iskrenog i pouzdanog partnera i uz želju da nastavite da budete simbol zajednice u kojoj se različitosti i međusobno poštovanje njeguju kao najveće vrijednosti, još jednom vam čestitam Dan opštine", napisao je Bečić.

Izvor:Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.