Angelina Topić svjetska šampionka u skoku u vis
Svjetska šampionka/ -FOTO: ASS-RS

Angelina Topić svjetska šampionka u skoku u vis

Srpska atletičarka do zlatne medalje na Svjetskom prvenenstvu za juniore u Peruu došla skokom od 191 santimetar

Srpska atletičarka Angelina Topić osvojila je na juniorskom Svjetskom prvenstvu u Peruu, u skoku uvis zlatnu medalju. Topićeva je u Limi jedina preskočila visinu od 191 centimetra.

Angelina je početne visine lako preskočila, ali su problemi došli na 189 centimetara. Ipak, tu lestvicu je preskočila iz trećeg puta. Tu visinu preskočile su, pored Angeline, samo još Karmen Brus i Izobele Lujson Ro, ali nijedna nije uspjela da preskoči narednu od 191cm. Topićeva je tako postala šampionka svijeta, dok je Izobel osvojila srebro, a Karmen bronzu.

Devetnaestogodišnja Srpkinja se time vratila na pobjednički kolosjek, nakon što je morala da otkaže učešće u finalu Olimpijskih igara u Parizu zbog povrede.

Izvor Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.