Sjutra počinje nova školska godina

Sjutra počinje nova školska godina

Nastava u školama u Crnoj Gori počeće sjutra, a završiće se 13. juna naredne godine, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija MPNI. Osnovci su spremni, udžbenici za njih su besplatni. Većina osnovaca dobila je knjige, dok će ostalima biti raspodijeljene narednih dana.

Za početak školske godine spremni su i direktori podgoričkih osnovnih škola, među kojima i najmlađe OŠ “Novka Ubović”, Ljiljana Ćorac Ražnatović.

“Glavnu organizaciju oko formiranja odjeljenja i svega ostalog smo završili. Ujedno smo imali još i transformaciju nekih odjeljenja. Kako su nam se brzo popunjavala odjeljenja, morali smo da ih rasformiramo, da bi djeca uspjela da dobiju više vremena da im se nastavnik posveti”, kazala je ona Radiju Crne Gore.

Ukoliko ima osnovaca i ostalih đaka koji nisu nabavili sveske i pribor, sveske se mogu kupiti u knjižarama od 1,40-2,50 eura.

Veliki i težak zadatak je za roditelje srednjoškolaca, koji moraju izdvojiti dosta novca kako bi spremili djecu za školu.

Cijene knjiga za srednjoškolce su na prošlogodišnjem nivou.

“U našim maloprodajnim objektima, u Zavodovim knjižarama, tokom cijele školske godine mogu se kupiti kako udžbenički komplet i tako i pojedinačni naslovi. Zavod uradio sve da i ove godine cijene ostanu na prošlogodišnjem nivou. A one su za prvi razred gimnazije 106,90 eura, za drugi razred 90,40 eura, za treći razred 95,90 eura. Maturanti treba da izdvoje najmanje novca 83,80 eura”, kaže marketing menadžer u Zavodu za udžbenike Dušan Petričević.

Izvor:CDM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.