Netanjahu Hamasu: Pratimo vas, uhvatićemo vas i sravnaćemo račune

Netanjahu Hamasu: Pratimo vas, uhvatićemo vas i sravnaćemo račune

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu zaprijetio je danas da će "sravniti račune" sa palestinskim Hamasom poslije smrti šest izraelskih talaca čija tijela su pronađena u pojasu Gaze.

"Onaj koji ubija taoce ne želi sporazum o prekidu vatre i oslobađanje izraelskih talaca u zamjenu za palestinske zatvorenike", rekao je Netanjahu.

On je poručio palestinskom islamističkom Hamasu "pratimo vas, uhvatićemo vas i sravnaćemo račune".

Prije toga je jedan od vođa Hamasa Ezat Rišk izjavio da je Izrael odgovoran za smrt talaca zato što "tvrdoglavo hoće da nastavi svoj genocidni rat i da bježi od svakog sporazuma o primirju".

Izraelska vojska saopštila je danas da je identifikovala tijela šest talaca otetih iz Izraela i dovedenih u Gazu, među kojima dvije žene i četiri muškarca.

Tokom napada Hamasa na Izrael 7. oktobra koji je pokrenuo rat u pojasu Gaze, oteta je 251 osoba i odvedena u Gazu. U napadu je ubijeno 1.205 ljudi, prema računici Frans presa na osnovu zvaničnih podataka.

Od 251 osobe otete tog dana 97 se još drži u Gazi, a, prema podacima vojske, 33 je mrtvo.

U uzvratnom izraelskom napadu na Gazu poginula je najmanje 40.691 osoba, prema podacima Ministarstva zdravlja Hamasa, a na teritorijama pod opsadom izazvana je humanitarna i sanitarna katastrofa.

Izraelski ministar odbrane Joav Galant rekao je da je šestoro talaca, čija su tijela vraćena, bilo živo kada su oteti, a da ih je zatim Hamas hladnokrvno ubio.

Netanjahu je govorio i o pogibiji tri izraelska vojnika u oružanom napadu jutros na jugu okupirane Zapadne obale.

Niko nije preuzeo odgovornost za taj napad, ali je palestinski Hamas saopštio da je to "herojska operacija otpora" i "prirodni odgovor na masakr palestinskog naroda".

"Borimo se na svim frontovima protiv svirepog neprijatelja koji hoće sve da nas pobije. Samo ovog jutra on je ubio tri policajca", rekao je Netanjahu.

"Činjenica da nastavlja da čini zločine kao one počinjene 7. oktobra obavezuje nas da sve učinimo da više ne može da ih čini", dodao je izraelski premijer.

Izvor:Agencije

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.