Modni trendovi iz 90-ih koje ćemo nositi ove jeseni

Modni trendovi iz 90-ih koje ćemo nositi ove jeseni

Mi koji smo dovoljno stari da se sjećamo mode iz 90-ih, imali smo pomiješana osjećanja o povratku nekih klasičnih trendova iz tog doba. Na kraju krajeva, ista decenija koja je stvorila ikone stila Gvinet Paltrou, Dženifer Aniston i Kerolin Beset-Kenedi dala nam je handkerchief haljine i suknje, patike sa platformom i obilne količine šljokica za tijelo.

Međutim, prije nego što se uspaničite, zahvaljujući TikTok oživljavanju svega iz 90-ih na I2K modu, Gen Z ponovo otkriva najbolje što su devedesete imale da ponude. A postoje neki ključni djelovi koji ponovo privlače našu pažnju. Za svaki modni promašaj postoje dva trenda koji i danas izgledaju dobro, a to potvrđuju modne influenserke sa Instagrama.

Modni trendovi iz 90-ih koje ćemo nositi naredne sezone

1. Minimalist Basics

Minimalizam koji je definisao rane 90-e, u obliku raznovrsnih osnova, ponovo je na cijeni. Na pistama su prikazani stavovi Kalvina Klajna i Helmuta Langa, a ulični stil obiluje majicama bez rukava, uskim majicama i maksi suknjama (obično uz teksas jaknu). Srećom, ovaj prefinjeni pristup ne stari, a isti ključni komadi čine temelje naših kapsula garderobe 2024. godine. Posebno u istoj neutralnoj paleti boja bijele, crne, sive i kamel.

2. Farmerke ravnih nogavica

Toliko je teksas trendova i džins stilova objavljeno tokom prošle godine da je gotovo nemoguće pratiti korak. Da li nosimo široke farmerke sa niskim srukom? Da li su se uske farmerke zaista vratile? Da li su farmerke barrel i potkovice budućnost ili ih treba zaobići?

Umjesto da pokušavamo da pogodimo sledeću veliku stvar, srećni smo što se držimo klasike koju svi znaju i vole – ravne nogavice. Ne samo da pristaje svim visinama i oblicima tijela, već je malo vjerovatno da ćete se za 20 godina osvrnuti na slike i pitati se o čemu ste razmišljali.

Kapri pantalone

Nakon što su se kargo pantalone vratile 2023. godine, bilo je samo pitanje vremena kada će se i drugi modeli koji izazivaju podjele vratiti. Kapri pantalone ponovo svuda, a kada jednom stigne na glavnu ulicu, znate da imate komercijalno uspešan trend u rukama,piše lepotaizdravlje.rs

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.