Zgrade srpskih institucija na sjeveru Kosova blokirane tri dana, pojačano prisustvo Kfora

Zgrade srpskih institucija na sjeveru Kosova blokirane tri dana, pojačano prisustvo Kfora

Zgrade srpskih institucija u četiri opštine na sjeveru Kosova i dalje su blokirane, a ispred njih je Kosovska policija. Kfor je pojačao prisustvo na glavnom mostu u Kosovskoj Mitrovici.

"Akcije policije na sjeveru Kosova utiču na bezbjednost, stabilnost i mir”, poručila je misija UNMIK, poslije razgovora predstavnika Srpske liste sa šeficom te misije na Kosovu Karolin Zijade.

Srpska lista je zatražila hitnu akciju međunarodnih predstavnika.

„NATO je veoma razočaran akcijama na sjeveru Kosova koje nisu koordinirane sa Kforom“, navela je portparolka Alijanse Fara Daklala, prenosi RTS.

Državni vrh Srbije ocjenjuje da je na dijelu pokušaj da se isprovocira reakcija i poručuju da je izbor politička borba.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Pragu je imao niz bilateralnih sastanaka sa evropskim zvaničnicima, između ostalog i sa evropskim izaslanikom za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Vučić je zatražio konkretnu i nedvosmislenu reakciju Unije i zemalja članica ne samo u osudi najnovijeg nasilja Prištine, već i u sprečavanju takvih poteza i zaštiti Srba.

Reagovali su i drugi zvaničnici.

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.