Podbacili sa igračem više, centri ,,barakuda“ pravili velike probleme našoj odbrani

Podbacili sa igračem više, centri ,,barakuda“ pravili velike probleme našoj odbrani

Hrvatska je pokazala zbog čega je svjetski aktuelni šampion, sa kakvim je rosterom stigla u Pariz, a Crna Gora se hrabro držala do kraja treće četvrtine kada su ,,barakude“, sa dva vezana gola, od 6:6 stigle do viška od 8:6. To je bila kapitalna prednost koju su početkom posljednje dionice uvećali na 9:6 i to sa igračem više (na manje od osam minuta rival je šutirala igrača više 12-6, a imao je i dva peterca). Protivnik je na šest minuta do kraja iz peterca stgao do kapiralnih ,,plus četiri“!

,;Ajkule“ su izgubile od velikog rivala (11:8) na startu olimpijskog kvalifikacionog turnira, vjerovatno da nijesu bili opterećeni ličnim greškama (Vujović, Popadić i Vasilije Radović u drugoj četvrtini imali su po dva isključenja, do treće četvrtine Marko Mršić i Aljoša Mačić) i da su malo više vjerovali u šuteve sa igračem više od kraja treće do početka posljednje dionice, razlika bi bila manja. Možda bi se igrači selektora Vladimira Gojkovića uključili za bolji rezultat, a ovako su Hrvati pitanje pobjednika riješili ranije nego što se očekivalo. Naši momci su, istina, na dva minuta i osam sekundi, sa dva brza gola, smanjili prednost na ,,minus dva“, ali tu su i stali. NA minut i po do kraja nije iskorišćen napad za ,,minus jedan“, Bijača je odbranio put Popadiću.

Osim Bogdana Đurđića, koji je sa tri gola u drugoj dionici uveo tim u dobar ritam, nije bilo nekog raspoloženog pojedinca. Sa gora je blistao Dejana Lazovića (11 odbrana), koji je nekoliko puta spašavao tim od većih minusa, što je, očigledno, pomoglo igračima da se od druge četvrtine konsoliduju.

U današnjem porazu centri Hrvatske su pravili ogromne probleme našoj odbrani, Vrlić i Lončar su serijom isključenja pomogli saigračima da iz lakih situacija dolaze do golova...

Najviše golova u našem timu je postigao Đurđić - tri, Dejan Lazović je upisao 11 odbrana, a na drugoj strani Bijača i Popaodić su ostvarili po tri odbrane.

Naša ekipa je je sa igračem više iz devet pokušaja dala dva gola ...

Naredni rival za dva dana je Grčka. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.