Ukropina dvije godine van bazena zbog dopinga
Aleksa Ukropina, Foto: EPA-EFE

Ukropina dvije godine van bazena zbog dopinga

Sekcija za antidoping Suda za sportsku arbitražu suspendovala je crnogorskog vaterpolo reprezentativca Aleksu Ukropinu do 14. februara 2026. godine, prenosi RTCG.

On je na dobrovoljnu suspenziju pristao nakon što je bio pozitivan na antidoping testu 21. januara ove godine.

Ukropina je koristio nedozvoljeni lijek za inhaliranje, a testiran je neposredno pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Dohi.

Informacija da je 25-godišnji Novljani “pao” na testu je VPSCG saopštena nakon četvrtfinala sa Španijom u Dohi, pa je propustio mečeve sa Grčkom i Mađarskom za plasman od 5. do 8. mjesta.

Ukropina je drugi ljevoruki crnogorski reprezentativac koji je suspendovan, jer je Đuro Radović od oktobra 2021. do februara 2023. bio van bazena zbog toga što nekoliko puta nije ispunio dokumentaciju Svjetske antidoping agencije ili je to uradio na pogrešan način.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.