Crmničani najavili novi protest za sjutra: Pozivaju Opštinu Bar i Vladu da hitno riješe njihovo pitanje
Sa prethodne blokade, Foto: Dan

Crmničani najavili novi protest za sjutra: Pozivaju Opštinu Bar i Vladu da hitno riješe njihovo pitanje

Novi protest Crmničana zakazan za sjutra kod benzinske pumpe Kalamper, kod skretanja za tunel Sozina, u periodu od 18.30 do 20.30 časova.

Pozivaju sve osim političara da im se pridruže.

Podsjećaju da je sa kompanijom Monteput održan novi sastanak, gdje je zaključeno da se hitno dostave i preciziraju svi uslovi za povlastice i oslobađanje plaćanja putarine za tunel Sozina. S druge strane ostaje ključno pitanje na koji način će to biti pravno formulisano i obavezujuće, a kako kažu za njih je samo to, uz usvajanje izmjena i dopuna Zakona o putevima, trajno rješenje i jedina prihvatljiva opcija.

"Nadamo se da ce na skupštinskom zasijedanju u najskorojem roku biti nastavljena tačka dnevnog reda u vezi pomenutog predloga i da će svi poslanici podržati ovo zakonsko rješenje, jer dok su neki na raspravi vrlo jasno iskazali svoj stav, podršku i namjeru da na kraju i glasaju za usvajanje izmjena i dopuna zakona, drugi su imali u neku ruku nejasan ili negativan stav prema ovom pitanju ili se nisu ni pojavili na raspravi, te očekujemo da se javno odrede i izjasne prema ovome. S obzirom da uvijek počinjemo od sebe, posebno apelujemo na opštinu Bar, gdje i nakon više mjeseci nismo pozvani na sastanak kako bi nam se dala stvarna podrška, savjeti, pravna pomoć i ostalo što bi u stvari trebalo da predstavlja dokaz o brizi za lokalno stanovništvo, posebno ono iz ruralnih područija, a još posebnije kada je u pitanju Crmnica koja je dala mnogo i Baru i cijeloj Crnoj Gori," navode u saopštenju.

Pozdravili su pripadnike MUP-a koji su od prvog dana vrlo profesionalno i isto tako sa posebnom pažnjom pristupali organizaciji i obezbjeđivanju njihovog okupljanja.

"Zato još jednom pozivamo sve naše Crmničane, komšije iz Ostrosa, Krajine i Šestana, kao i sve ljude dobre volje da nam se pridruže u nedjelju 28. jula u periodu od 18.30 do 20.30, a kojima ćemo se zahvaliti sa porukom "mladosti se nanosili i sreća vam živjela", poručuju organizatori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.