Lendić: Imamo mogućnost da zabranu ulaska Mandiću, Kneževiću i Bečiću proširimo i na šengenski prostor

Lendić: Imamo mogućnost da zabranu ulaska Mandiću, Kneževiću i Bečiću proširimo i na šengenski prostor

Portparol hrvatskog ministarstva vanjskih i evropskih poslova podsjetio da je mjera zabrane ulaska neograničenog trajanja dok se ne odluči drugačije

Portparol hrvatskog ministarstva vanjskih i evropskih poslova Tomislav Lendić kazao je da Hrvatska ima mogućnost da zabranu ulaska trojici crnogorskih političara – Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću i Aleksi Bečiću, proširi i na šengenski prostor.

-U ovom trenutku, ta zabrana ulaska odnosiće se na teritoriju Republike Hrvatske, ali mi imamo mogućnost ukoliko to procijenimo oportunim, da tu zabranu proširimo i na Šengenski prostor, rekao je Lendić, dodajući da će pratiti razvoj situacije.

Pojasnio je i da je mjera zabrane ulaska neograničenog trajanja dok se ne odluči drugačije.

Na pitanje šta će se desiti ako pokušaju ući na teritoriju Hrvatske iz neke druge države, Lendić objašnjava da ukoliko dođu iz Šengenskog prostora, oni dolaze u potpuno ilegalan ulazak.

-Dolaze pod udar zakona o strancima i jasno je da to ne bih nikome preporučio – zaključio je Lendić.

Podsjećamo, Hrvatska je prije dva dana, proglasila Andriju Mandića, predsjednika Skupštine Crne Gore, Milana Kneževića, poslanika u Skupštini Crne Gore, te Aleksu Bečića, potpredsjednika Vlade Crne Gore, nepoželjnima u Republici Hrvatskoj “zbog sistemskog djelovanja na narušavanju dobrosusjedskih odnosa s Republikom Hrvatskom i kontinuiranog zloupotrebljavanja Republike Hrvatske u unutrašnje političke svrhe”

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.