PES ugovara predizbornu koaliciju sa Demokratama i NSD u Podgorici?
Šef podgoričkog odbora PES-a Saša Mujović

PES ugovara predizbornu koaliciju sa Demokratama i NSD u Podgorici?

Iako je na nedavnoj konferenciji za medije gradonačelnica Podgorice Olivera Injac je, odgovarajući na pitanje novinara, rekla da je još rano da se govori o tome da li će na izborima Pokret Evropa sad nastupiti samostalno ili u koaliciji, prema informacijama Portala ETV u toku su intenzivni pregovori o stvaranju koalicije PES-a sa Novom srpskom demokratijom (NSD) i Demokratskom Crnom Gorom (DCG).

Kako su posljednja istraživanja pokazala drastičan pad PES-a na nivou države, sa nekadašnjih 26 na svega 15 odsto, u toj stranci su se odlučili da što prije okončaju pregovore sa doskorašnjim saveznicima unutar odborničke većine u Podgorici i naprave predizborni savez za DCG i NSD.

Nakon najave da će u ponedjeljak doskorašnji funkcioner PES-a i ministar pravde Andrej Milović ozvaničiti stvaranje građanske liste, u PES-u smatraju da je neophodno napraviti jak predizborni savez kako bi se spriječilo eventualno osipanje glasova nezadovoljnih birača.

"Mi se nijesmo spremali za izbore za razliku od ovih koji su donijelu odluku o skraćenju mandata, ali to ne znači da nijesmo spremni”, napomenula je Injac na konferenciji za medije organizovanoj zajednički sa doskorašnjom predsjednicom Skupštine Glavnog grada Jelenom Bojović Borovinić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.