Umjesto đačkog žamora čuće se građevinske mašine
Foto: gov.me

Umjesto đačkog žamora čuće se građevinske mašine

Školska godina počinje u ponedjeljak, ali se u nekim obrazovnim ustanovama nastava neće odvijati u njihovim objektima zbog toga što se realizuje višemilionski projekat rekonstrukcije. U Ministarstvu prosvjete nauke i inovacija kojim rukovodi Anđela Jakšić-Stojanović nemaju precizne podatke o broju takvih obrazovnih ustanova.

– U školama u kojima su ranije predviđene izvjesne rekonstrukcije i adaptacije objekata, nastavni proces će se odvijati redovno, jer su uprave škola u saradnji sa školskim odborima i roditeljima, obezbijedile uslove za pohađanje nastave u drugim školama ili područnim odjeljenjima. Nemamo precizan podatak o broju takvih škola zbog toga što se negdje radi o sitnim, a negdje o krupnim radovima – kazali su Pobjedi iz tog Vladinog resora.

Onlajn nastava
 Iz tivatske osnovne škole ,,Drago Milović“ i područne jedinice Donja Lastva ranije su najavili da će učenici od trećeg do devetog razreda do 15. septembra nastavu pohađati onlajn.

Učenici Gimnazije Cetinje obaviješteni su preko Fejsbuk profila škole da će početak nastave biti organizovan u prostorijama Osnovne škole ,,Njegoš“ sa početkom u 14.15 sati.

Direktorica Osnovne škole ,,Lovćenski partizanski odred“ na Cetinju Danijela Bokan najavila je da će početak nastave biti odgođen za 9. septembar, te da će o načinu organizacije nastave, kao i o svečanom prijemu prvaka, roditelji i djeca biti blagovremeno obaviješteni.

Iz Ministarstva prosvjete nauke i inovacija je sredinom avgusta saopšteno da će se za đake dvije barske osnovne škole ,,Jugoslavija“ i ,,Srbija“ nastava odvijati u drugim objektima. U međuvremenu, iz OŠ ,,Jugoslavija“ najavili su da će đaci, dok traje rekonstrukcija, koristitit prostorije OŠ ,,Anto Đedović“ i ,,Meksiko“ i Srednje stručne škole.

Iz Ministarstva prosvjete zahvalili su se upravama škola i školskim odborima na trudu da se obezbijedi redovnost nastave, a roditeljima na razumijevanju i poručili da su zajedničkim zalaganjem učinili sve kako bi nastavni proces, i pored mnogobrojnih izazova, počeo na vrijeme.

Milionski ugovor

Uprava za kapitalne projekte je 8. avgusta potpisala ugovor sa izvođačem radova Konzorcijumom Ld gradnja- Ramel Ening o adaptaciji devet srednjih stručnih škola.

Radovi će se sprovoditi na objektima: Srednja mješovita škola „Danilo Kiš“ Budva, Srednja stručna škola Bar, Srednja mješovita škola „Bećo Bašić“ Plav, Srednja stručna škola Rožaje, Srednja stručna škola Berane, JU Srednja stručna škola „Vukadin Vukadinović“ Berane, JU Srednja stručna škola Cetinje, JU Srednja elektro-ekonomska škola Bijelo Polje i Škola za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“ Podgorica.

Program je dio projekta „Program unapređenja crnogorskog obrazovanja“ koji je vrijedan skoro 72 miliona, a koji sprovodi Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija sa Evropskom investicionom bankom.

Procijenjena vrijednost radova je 5.938.700, eura bez PDV-a, a rok izvođenja 5 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.