Milović: Građani su prevareni, ograđujem se fiskalne strategije

Milović: Građani su prevareni, ograđujem se fiskalne strategije

Kao ministar u Vladi i čovjek koji je ispred PES-a bio jedan od nosećih stubova kampanje za parlamentarne izbore u junu prošle godine i svih prethodnih izbora na kojima je PES učestvovao, Andrej Milović se ogradio "od očigledne prevare koju juče prezentovana fiskalna strategija Vlade predstavlja, a čiji su tvorci Milojko Spajić i Branko Krvavac".

- Tokom kampanje Crnoj Gori smo obećali program "Evropa Sad 2". Gledali smo građane u oči i obećali povećanje prosječne plate na 1000 eura, minimalne plate 700 eura, a minimalne penzije na 450 eura i punu zaposlenost u roku od 12 mjeseci! Tražili smo njihovo povjerenje, i na osnovu obećanog smo ga dobili. Međutim, umjesto obećanog, građani dobijaju farsu. Dobijaju prevaru, saopštio je Milović putem društvene mreže X.

Kako je ocijenio, građani dobijaju vrijeđanje inteligencije nekakvim izmišljenim pojmovima poput “prosječnog minimalca”.

- Građani su žrtva potrebe Spajića i Krvavca da uoči lokalnih izbora u Podgorici i izvjesnih vanrednih parlamentarnih izbora kreiraju još jednu marketinšku prevaru, pokušavajući tako politički da prežive. Građani Crne Gore su prevareni. Umjesto obećanog ekonomskog prosperiteta, suočeni smo sa neodrživim planovima i fiskalnom nesigurnošću, naveo je Milović.

Kako je dodao, upozoreni su od ozbiljnih ekonomista, upozoreni su od privrednika da će ovo što sada rade i predstavljaju kao uspjeh donijeti katastrofu, posebno onima kojih je najviše, a to su mali privrednici.

- Isto važi i za obećanja o evropskom putu Crne Gore, ali to je ona poslednja, najveća prevara koja tek treba da uslijedi. Kao čovjek koji svoju budućnost vidi jedino u Crnoj Gori, ja na ovo ne mogu da pristanem. Nema fotelje i funkcije koja može da podmiri ćutanje kada je u pitanju budućnost Crne Gore, zaključio je Milović.

 

Izvor:DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.