Gradonačelnik želi da smrša, građani odlučili da mu u tome pomognu

Gradonačelnik malog, ali u svijetu poznatog mjesta po vinu proseko, Valdobjadene, Lučano Fregoneze postao je takođe poznat i o njemu pišu međunarodni mediji, ali iz sasvim drugog razloga.

Građani tog mjesta, koje ima oko 10.000 stanovnika, pomažu mu da smrša tako što se svakog četvrtka šetaju s njim.

Od kada je došao na mjesto gradonačelnika mjesta Valdobjadene u provinciji Trevizo, Lučano Fregoneze se ugojio čak 40 kilograma. Građani su ga ponovo izabrali, ali su mu rekli i da žele da bude kakav je nekada bio, zbog zdravlja da se vrati na svojih 90 kilograma.

Zato mu se svakog četvrtka od 19.30 sve veći broj građana, čak 150, pridružuje u šetnji. Usput razgovaraju i o opštinskim problemima što je i povezalo i učvrstilo vezu gradonačelnika i građana od šest do sedamdeset godina, ali što se njegove kilaže tiče, boljitak se još ne vidi, prenosi Rts.

Građani tako ne samo što bodre gradonačelnika već mu ukazuju i na administrativne probleme: na kojim banderama nema lampe, gdje ima previše smeća…

Najviše je žena, kažu da vole gradonačelnika pa žele da mu pomognu, jedna od njih mjeri broj pređenih kilometara i koliko je koraka gradonačelnik napravio.

Lučano je pokušao sa dijetom, ali bez rezultata iako je jeo samo jednom dnevno, a nedavno je otkrio i da pati od noćnih apneja. Ima čak 478 izmjerenih epizoda tokom samo jedne noći iako sve analize ukazuju da njegovo zdravlje, bez obzira na sve, nije ugroženo, ali bi moglo da bude ako nastavi da dobija na težini.

I mada još nije postigao cilj, učinio je nešto mnogo značajnije, okupio je građane, sada su bliskiji, sarađuju i solidarišu se s njim.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.