Čestitke Ibrahimoviću za imenovanja u Vladi

Čestitke Ibrahimoviću za imenovanja u Vladi

Ministar vanjskih poslova Turske Hakan Fidan i predsjednik Evropske narodne partije Manfred Weber, čestitali su predsjedniku Bošnjačke stranke (BS) Ervinu Ibrahimoviću imenovanja za potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova.

Iz BS-a je saopšteno da je Fidan kazao da se raduje saradnji i zajedničkom podsticanju mira i stabilnosti u regionu.

Fidan je rekao da vjeruje da će se bliski i prijateljski odnosi između Crne Gore i Turske dalje razvijati tokom Ibrahimovićevog mandata i da će duh saradnje nastaviti da podstiče mir i stabilnost u našem regionu.

On je poručio da Turska kao saveznik, pridaje veliki značaj multikulturalnoj i multietničkoj strukturi Crne Gore kao izuzetnom uzoru za miran suživot u regionu.

- Veoma mi je drago da vidim da uspješan predstavnik Bošnjaka iz Crne Gore sa velikim iskustvom i renomiranim zaslugama zauzima tako važnu poziciju. Radujem se što ćemo blisko sarađivati na obostranu korist naših zemalja, rekao je Fidan.

Navodi se da je Weber istakao važnost BS-a u Crnoj Gori i njenog predsjednika.

On je ocijenio da imenovanje Ibrahimovića pokazuje važnost BS-a u Crnoj Gori i dokazuje njegov naporan rad na čelu partije.

- Kako se Vaša zemlja nalazi na raskrsnici na putu ka evropskim integracijama, EPP će podržati Vas i Vaše kolege ministre da budete ključni pokretač u ovoj vladi kako bi se ubrzale neophodne reforme, kao i da se poboljša poštovanje vladavine prava, da se nastavi borba protiv korupcije te jačanje demokratskih institucija Crne Gore, rekao je Weber.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.