FATALNA CRNOGORKA UMALO JE IZAZVALA GRAĐANSKI RAT: U jeku slave zavela OŽENJENOG predsjednika, bila mu je LJUBAVNICA, a onda...

FATALNA CRNOGORKA UMALO JE IZAZVALA GRAĐANSKI RAT: U jeku slave zavela OŽENJENOG predsjednika, bila mu je LJUBAVNICA, a onda...

Aleksandra Aćimović Popović bila je žena nestvarne ljepote. Fatalna crnogorka bila je ona žena zbog koje se vrijedi boriti, a možda čak i podjeliti zemlju.

Bila je zvijezda meksičke kinematografije, a ondašnja publika ju je znala kao Sašu Montenegro. Zavela je predsjednika Meksika i umalo izazvala građanski rat, a onda je uživala u ljubavi sa njim do kraja.

 

3417840sasamontenegroprintscreenyt2ff

Ko je Saša Montenegro?

Aleksandra je prelijepa žena sa naših prostora, a u djetinjstvu se sa porodicom preselila u Argentinu. Studirala je novinarstvo, a jedan odlazak u Meksiko joj je promjenio život iz korena.

 

1k

View this post on Instagram

A post shared by Retro Latin American media⚡️ (@latino.nostalgia)

 

Ovu Crnogorku krasila je nevjerovatna ljepota, koja joj je donjela i zanimljive poslovne ponude. Sve to u kombinaciji sa harizmom omogućili su joj da postane jedna od svojevremeno najpopularnijih meksičkih glumica.

 

Saša je prvo radila kao model, a potom i kao glumica u legendarnim meksičkim sapunicama. Njeni angažmai su privukli pažnju mnogobrojnih reditelja, te je već 1971. godine imala i svoju prvu filmsku ulogu u ostvarenju "Ljubavni san".

Zaigrala je i na daskama koje život znače, te je bila dio mnogih predstava, koje u Meksiku nose status kultnih. Umetničko okruženje je njen raskošan talenat sve više zapažalo, a vremenom je postala glumica koja je bila glavna u dramama. Vrhunac karijere doživjela je sredinom sedamdesetih godina prošlog vijeka, kada je postala jedna od vodećih glumica u meksičkoj kinematografiji.

Vrtoglavi uspeh u karijeri

 

Rastom popularnosti u Meksiku, za njeno ime se počelo čuti i u cijelom svijetu. Ovakva slava omogućila joj je da bude u kontaktu sa najmoćnijim ljudima toga vremena.

U jeku svoje slave upoznala je Hosea Lopeza Portilja, predsednika Meksičke Republike od 1976. do 1982. godine. A taj susret umnogome menja njenu sudbinu.

Ljubavni život

Imala je buran ljubavni život. Naime, vrlo brzo posle upoznavanja Hosea Lopeza, otpočinje romansu sa njim, iako je on godinama unazad bio oženjen. Kada je njihova romansa odjeknula u javnosti, nastao je skandal neviđenih razmera.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LaCarteleraMX (@lacarteleramx)

Ova ljubav je doslovno podjelila zemlju, dok su ih jednu u potpunosti podržavali, drugi su ih najstrašnije osuđivali.

Ljubavnica predsjednika

Ubrzo su dobii dvoje dece - ćerku Nabilu i sina Aleksandra. Ali, vezu su ozvaniči brakom tek 1995. godine, nakon što je preminula Karmen, supruga predsjednika. Ta činjenica je izazvala još više gnijev u meksičkoj javnosti, a konratroverze o Saši su postajale sve brojnije.

Ova ljepotica, poreklom iz Crne Gore, više nije mogla da izdrži ogroman pritisak sa svih strana i povukla te se skroz  iz medija i glume i brinula o porodici i djeci.

3417772profimedia0072659484ff
FOTO: MICPHOTOPRESS / AFP / PROFIMEDIA

Ljubav sa Portiljom je doživela krah početkom 2000-ih, a razlog razvoda nije poznat. Međutim, brakorazvodna parnica nikada nije okončana, jer je Hose iznenada preminuo u februaru 2004. godine usljed srčanih problema.

Ipak je ostala udovica

Glumica je nakon toga zadržala pravo na ekonomske beneficije koje joj je zakon dodjelio kao legitimnoj udovici političara. Posle smrti supruga, ponovo se upustila u šoubiznis, učestvovala je u raznim projektima, čak se vratila i na filmsko platnom ulogom u "Kraju tišine".

3738974screenshot20231210102034ff
FOTO: FACEBOOK PRINTSCREEN

Poslednji intervju je dala 2018. godine u kojem se istakla da želi da se posveti djeci i drugim poslovima i od tada se više nije pojavljivala nigdje u javnosti. Saša je preminula nedavno, 14. februara u Meksiku u 78. godini života.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.