Poslanici većine sa Žouom: Nakon rekonstrukcije Vlade, CG posvećena ekonomskom razvoju

Poslanici većine sa Žouom: Nakon rekonstrukcije Vlade, CG posvećena ekonomskom razvoju

Poslanici parlamentarne većine u Skupštini Crne Gore predvođeni predsjednicom Ustavnog odbora i novoizabranom ministarkom turizma Simonidom Kordić sastali su sa delegacijom NR Kine na čijem čelu je zamjenik ministra međunarodnog odjeljenja Centralnog komiteta KP NR Kine Čen Žou.

Simonida Kordić je saopštila da smo svi svjedoci brojnih reformi koje se dešavaju u NR Kini i da raduje što je ta zemlja čvrsto opredjeljena za dalje jačanje postojećih, kvalitetnih bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom.

Kordić je istakla da se Crna Gora nalazi u novoj fazi društvenog i političkog života nakon rekonstrukcije 44. Vlade, te da je sada u potpunosti posvećena ekonomskom razvoju i saradnji. U tom kontekstu, ona je naglasila da Crna Gora i NR Kina imaju tradicionalno dobre odnose i da je od velike vađnosti te odnose dalje unapređivati, navodi se u saopštenju parlamenta.

Poslanica Jelena Božović je poželjela dobrodošlicu kineskoj delegaciji, ističući da se rekonstrukcijom Vlade postigla još veća stabilnost i osigurala bolja saradnja parlamenta i Vlade. Dodala je da naša zemlja očekuje uspješnu i plodonosnu saradnju sa NR Kinom, posebno u oblasti infrastrukture i turizma.

Poslanik Vaso Obradović je izrazio svoje zadovoljstvo povodom ovog sastanka, apostrofirajući da mnogo toga možemo da naučimo od Kine i njenog naroda, posebno u oblastima zelene energije i održivog razvoja, gdje je naveo projekte Sunčanog grada u Nikšiću, kao i projekta Solari EPCG.

Jovan Subotić, poslanik sa liste Evrope SAD, istakao je da dolazi iz Herceg Novog, te da taj grad ima svog grada pobratima u NR Kini. Osvrnuo se i na potencijalne projekte vezane za najzapadniji crnogorski grad, a koji su zajednička vizija Crne Gore i Kine.

Prisutnima se obratila i poslanica Maja Vučelić, dodavši da je saradnja između naših zemalja jako važna. Posebno je istakla da se rekonstrukcijom Vlade stvorila stabilnost kakva do sada nije zapamćena u istoriji Crne Gore, te da je to jedan pozitivan signal za sve investitore da se osjećaju sigurno i slobodno u našoj zemlji.

Zamjenik ministra Čen Žou se zahvalio prisutnima na njihovim izlaganjima, rekavši da mu je drago što danas razgovaraju o napretku odnosa između Crne Gore i NR Kine.

On je podvukao da njegov narod ima poseban prijateljski odnos prema Crnoj Gori i da upravo u tom kontekstu želi da prenese poruku da je najbolji način za dalje građenje tih odnosa promovisanje ekonomskog razvoja.

Zaključio je da je kinesko tržište izuzetno veliko, te da bi Crna Gora dobila izuzetno mnogo kada bi pronašla proizvode koje bi ponudila istom, dodajući da bi upravo zbog toga bilo veoma važno da se o tim i brojnim drugim temama narednog puta sastanu u NR Kini, gdje bi imao zadovoljstvo da uzvrati gostoprimstvo.

Izvor:M portal

Izvor:M PORTAL

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.